Η Κατερίνα Παπακώστα στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος της Βουλής

Το όνομα της Τρικαλινής Βουλευτού Κατερίνας Παπακώστα, συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα σ’ εκείνα τα ονόματα των Βουλευτών που απαρτίζουν την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος στην Ελληνική Βουλή.

Το Σάββατο τα κόμματα κατέθεσαν τις λίστες τους στον Πρόεδρο της Βουλής Κων/νο Τασούλα και αύριο θα δημοσιευθούν τα ονόματα. Μεταξύ άλλων η Νέα Δημοκρατία έχει ορίσει τους εξής: Ευριπίδης Στυλιανίδης που είναι και ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κώστας Τζαβάρας που είναι ο εισηγητής, Ντόρα Μπακογιάννη, Μαριέττα Γιαννάκου, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Γιώργος Καρασμάνης, Βασίλης Υψηλάντης, Ζέτα Μακρή, Κατερίνα Παπακώστα, Γιώργος Κώτσηρας, Σταύρος Κελέτσης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Αθανάσιος Δαβάκης.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δηλωθεί οι: Γιώργος Κατρούγκαλος που ήταν ο εισηγητής και στην προηγούμενη αναθεώρηση, Έφη Αχτσιόγλου, Αθανασία Αναγνωστοπούλου, Δημήτρης Βίτσας, Ιωάννης Δραγασάκης, Θοδωρής Δρίτσας, Σπυρίδων Λάππας, Γιώργος Παπαηλίου, Ιωάννης Ραγκούσης, Θεοδώρα Τζάκρη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Σπύρος Λάππας, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Από πλευράς ΚΙΝΑΛ οι Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης και Γιώργος Καμίνης.

Η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος θα έχει στην διάθεσή της τουλάχιστον έναν μήνα για να συντάξει την πρότασή της για το περιεχόμενο των υπό αναθεώρηση διατάξεων του καταστατικού χάρτη ώστε το τελικό κείμενο να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής. Και αυτό γιατί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της πλειοψηφίας οι διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους. Η Επιτροπή θα ασχοληθεί συνολικά με 49 άρθρα του Συντάγματος, τα οποία κρίθηκαν αναθεωρητέα από την προηγούμενη Βουλή. Για περίπου 15 εξ αυτών τα οποία έλαβαν αυξημένη πλειοψηφία άνω των 180 βουλευτών θα αναθεωρηθούν με απλή πλειοψηφία 151, ενώ για τα υπόλοιπα θα απαιτηθεί πλειοψηφία άνω των 180.