Η Κατερίνα μένει, ο Βαγγέλης (ξε)φεύγει

Η συζήτηση με τον πάντοτε ενημερωμένο πληροφοριοδότη μας από το Μαξίμου, χθες, με ξάφνιασε. «Αν θέλεις γράψ’ το από τώρα, η επόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου» με διαβεβαίωσε εμφατικά.

Δεν διακριβώθηκε αν η ρητή διαβεβαίωση συνδέεται με τη χθεσινή επίσκεψη Μητσοτάκη στο Προεδρικό, αν δηλαδή μετά ο Πρωθυπουργός ανέφερε κάτι στους συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου. Άλλωστε και να έγινε κάτι, σιγά που θα το μαθαίναμε.

Πάντως ο Κυριάκος διαρκώς επαναλαμβάνει ότι είναι ευχαριστημένος από την εν γένει παρουσία της και θεωρεί πως αφήνει θετικό αποτύπωμα στον θεσμό, άρα δεν έχει κανένα λόγο να στρέφεται σε «τρίτα πρόσωπα».

Η συζήτηση έχει ενδιαφέρον παρότι οι σχετικές διεργασίες αναμένονται τέλος χρόνου – αρχές 2025. Καθώς αρκετοί «απόμαχοι» της πολιτικής ζωής, «λέγε με Βαγγέλη, λέγε με Αντώνη» και λοιποί, μαθαίνουμε ότι άρχισαν να ορέγονται.

Μάλιστα ο πληροφοριοδότης συνδέει διάφορες περίεργες τοποθετήσεις το τελευταίο διάστημα, ιδίως από την πλευρά Βενιζέλου, (αυτός «ο ξαφνικός γεροντοέρωτας με τα απομεινάρια του ΣΥΡΙΖΑ» μου τον χαρακτήρισε) μάλλον οφείλεται σε… απογοήτευση.

Αχ βρε Κυριάκο, τι τους έχεις κάνει…

Κ.Π.