Οι καλικάντζαροι «πριόνισαν» το χαρατσόδεντρο στα Τρίκαλα;

 

013_foto

 

 

 

 

Πρωτοφανής μεν, αναμενόμενη δε για πολλούς, η ενέργεια των γνωστών άγνωστων καλικάντζαρων να «πριονίσουν», την επόμενη κιόλας μέρα, τα στολίδια του χαρατσόδεντρου που στόλισαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου πολίτες και μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω στα  Τρίκαλα.

Στολίδια έντονης διαμαρτυρίας για τα άδικα χαράτσια και τους ατέλειωτους φόρους, για τις χιλιάδες απολύσεις και τα λουκέτα επιχειρήσεων, για τα εκατομμύρια ανέργους και τις χιλιάδες αυτοκτονίες, για τους χιλιάδες εξαθλιωμένους, φτωχούς και πεινασμένους αυτής της χώρας, αλλά και στολίδια καυστικής γελοιογραφικής σάτιρας για τους μεγαλύτερους πολιτικούς καλικάντζαρους της Ελλάδας και της Ευρώπης, αυτούς του Μνημονίου, του ΔΝΤ και της Τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού που καταστρέφουν μια ολόκληρη χώρα στέλνοντας στην ανέχεια, τον οικονομικό αλλά και πραγματικό θάνατο έναν ολόκληρο λαό.

Βγήκαν στα κρυφά, γλοιώδεις και αποκρουστικοί, από τα «έγκατα της γης», από εκεί που πριονίζουν ολημερίς κι ολονυχτίς τις ρίζες του μεγαλύτερου χαρατσόδεντρου όλου του κόσμου, εκείνο της Ελλάδας και των εκατομμυρίων βασανισμένων κατοίκων της, βγήκαν για να πριονίσουν τα στολίδια κι έτσι να προσπαθήσουν να κλείσουν τα μάτια, να βουλώσουν τα αυτιά, να κλείσουν τα στόματα των ανθρώπων αυτού του τόπου.

Η προσπάθειά τους όμως είναι εντελώς μάταιη. Τα στολίδια θα ξαναπάρουν την θέση τους στο χαρατσόδεντρο εις διπλούν και εις τριπλούν, το χαρατσόδεντρο θα ξαναστολιστεί σύντομα και θα λάμπει τόσο που η λάμψη του θα τους τυφλώσει και θα τους κάνει να χαθούν στα «έγκατα της γης», εκεί που θα βρούνε τις ρίζες του χαρατσόδεντρου της Ελλάδας επουλωμένες, γιατί ο λαός και βλέπει, και ακούει, και μιλάει και κανένας καλικάντζαρος όσο κι αν προσπαθήσει δεν θα του στερήσει τις αρχές τις ελευθερίας και της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Ο λαός βρίσκεται στα χαρακώματα και θα κυνηγήσει κάθε καλικάντζαρο μέχρι να εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Από τα «έγκατα της γης» βέβαια, οι γνωστοί άγνωστοι καλικάντζαροι, σίγουρα θα αρχίσουν πάλι την βρώμικη και ύπουλη δουλειά του «πριονίσματος». Η προαιώνια μάχη του κακού με το καλό, του άδικου με το δίκαιο βρίσκεται σε εξέλιξη. Άνθρωποι εναντίον καλικάντζαρων.

 

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

 

 

.