Οι κ.κ. Αγοραστός και Βλαχογιάννης ανταγωνίζονται στο «κατόπιν ενεργειών μου»

thesalon_dinami

Οι κ.κ. Αγοραστός και Βλαχογιάννης ερίζουν για τα έργα

Ανταγωνίζονται στο «κατόπιν ενεργειών μου» ως αμετανόητοι εκφραστές του πολιτικού συστήματος που οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία

Ο κ. Βλαχογιάννης, πρώην Νομάρχης ενοχλήθηκε – και φρόντισε να το γνωστοποιήσει – που ο κ. Περιφερειάρχης κατά την περιοδεία του σε υπό εκτέλεση έργα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων δεν τον ανέφερε αλλά ότι ιδιοποιήθηκε έργα που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ επί των ημερών του.

Βέβαια , πέραν του ότι η ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ δεν ήταν δουλειά του πρώην Νομάρχη, και ο ίδιος τα ίδια έκανε στην προηγούμενη από αυτόν Νομαρχιακή Αρχή.

Αυτό που ενδιαφέρει όμως τους πολίτες δεν είναι το «κατόπιν ενεργειών» τίνος αφού οι ενέργειες συνήθως είναι πολλών και τα χρήματα είναι του ελληνικού λαού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά πόσο συμβάλλουν στην ανάπτυξη, πόσο γρήγορα αποδίδονται στους πολίτες, με τι κόστος εκτελούνται και τι προστιθέμενη αξία παράγουν. Με βάση αυτά τα κριτήρια ο πρώην Νομάρχης και ο κ. Μιχαλάκης ως πρώην Αντινομάρχης, οφείλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους γιατί μετά από οκτώ χρόνια δεν παρέδωσαν σχεδόν κανένα μεγάλο έργο ολοκληρωμένο, (να τους θυμίσουμε ότι η κατανομή του προγράμματος ΣΑΝΑ8 που παρέδωσαν είναι για το Ν.Τρικάλων 13%, ενώ αντίστοιχα για τον Ν.Καρδίτσας 35%, Ν.Λάρισας 23%, Ν.Μαγνησίας 29%) ο δε κ. Περιφερειάρχης πράγματι επιθεωρεί συνεχιζόμενα έργα που μάλιστα όταν τα παρέλαβε τα βάφτισε ως χρέη των προηγούμενων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Από τα έργα στα οποία περιόδευσε, το Φράγμα Ληθαίου είναι γέφυρα από το Γ΄ ΚΠΣ το Οδικό Κύκλωμα Μετεώρων εντάχθηκε τον Απρίλιο του 2010, ακόμη και το έργο βελτίωσης του δρόμου πρόσβασης στο ΣΜΑ Πύλης προχώρησε μετά από δική μας πρόταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατόπιν συνεργασίας με τον Δήμαρχο Πύλης Κ. Κουφογάζο και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Λάκη Παντέρα στα πλαίσια της δικής μας διαβούλευσης με τους Δημάρχους των Τρικάλων.

Ερίζουν ακόμη και για τον πολύπαθο δρόμο Τρικάλων – Λάρισας όπου πολλοί

Συμπολίτες μας έχασαν την ζωή τους, έναν δρόμο που ξεκίνησε πριν δέκα χρόνια,-

έκαναν μάλιστα και εγκαίνια παραμονές εκλογών του 2009 παρουσία του κ. Καραμανλή – και χάρη στις προσπάθειες της κ. Γερακούδη και της σημερινής κυβέρνησης όπως όφειλαν, ξεμπλόκαρε το έργο και οι δύο εργολαβίες δημοπρατήθηκαν.

Ο κ. Περιφερειάρχης οφείλει να εγκαταλείψει αυτή την μικροπολιτική λογική του «κατόπιν ενεργειών μου» και να παρουσιάζεται στους Δημάρχους ως ο μάγος με τα δώρα και να προχωρήσει στην λειτουργία της Επιτροπής Διαβούλευσης όπου μαζί με τους Δημάρχους και τους παραγωγικούς φορείς να διαμορφώσουμε την αναπτυξιακή πρόταση της Θεσσαλίας ενόψει και της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ

Επίσης αντί να λειτουργεί ως κομματάρχης – επικεφαλής της παράταξης του με συσκέψεις φορέων προσκαλώντας μόνο τους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης του ας τιμήσει τον θεσμό του Περιφερειάρχη σεβόμενος, όπως δεσμεύτηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, και τους Συμβούλους της Αντιπολίτευσης.

Οι καιροί δεν επιτρέπουν συμπεριφορές και πρακτικές μια άλλης εποχής που προκάλεσαν τόσα δεινά που υφίσταται σήμερα ο ελληνικός λαός.

Ο κ. Περιφερειάρχης οφείλει να αντιληφθεί ότι ως εκπρόσωπος του Περιφερειακού Συμβουλίου καλείται να διαχειριστεί το ΕΣΠΑ, το μοναδικό αναπτυξιακό εργαλείο στην σημερινή κρίση και η ευθύνη του είναι πολύ μεγάλη.

Να του θυμίσουμε ότι το ΕΣΠΑ, που ξεκίνησε το 2007 και λήγει το 2013, παρουσίασε απορρόφηση 3% στο τέλος του 2009 σε επίπεδο χώρας (και ως βουλευτής της ΝΔ τότε, έχει την συμμετοχή του) και 7% σε επίπεδο Θεσσαλίας και παραδόθηκε 30/06/2011 στην Αιρετή Περιφέρεια σε ποσοστό απορρόφησης 20%

Αντί λοιπόν να επιδίδεται σε μικροπολιτική επικοινωνιακή διαχείρηση του προγράμματος ας επικεντρωθεί στην αύξηση της απορροφητικότητας, στην ανταποδοτικότητα των έργων στην αύξηση του ΑΕΠ Θεσσαλίας και στην σύγκλιση των οικονομιών Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλίας.

Είναι προκλήσεις για τις οποίες θα κριθεί πρώτα η Περιφερειακή Αρχή αλλά και το σύνολο της Αυτοδιοίκησης. Δεν έχουμε την πολυτέλεια πλέον να ερίζουμε μεταξύ μας.

οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Κασσοπούλου Λώρεν

Καπέλος Γιώργος

Τσιάρας Θανάσης