«Οι Γερμανοί ξανάρχονται»

2b463

Επειδή κάποιοι επιμένουν να κρύβουν την αλήθεια ή να δημοσιεύουν ψευδείς πληροφορίες παρακαλώ η αλήθεια είναι εδώ … όλα τα ονόματα των συντελεστών της παράστασης …

Δε κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δε κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέριος πολιτισμός στον τόπο μας. Μόνος ο καθένας μας είναι ανήμπορος. ….Μαζί ίσως κάτι μπορέσουμε να κάνουμε.
Το θέατρο ως μορφή Τέχνης, δίνει τη δυνατότητα να συνδεθούμε, να συγκινηθούμε, ν’ αγγίξουμε ο ένας τον άλλον, να νοιώσουμε μαζί μια αλήθεια.
Να γιατί διαλέξαμε το θέατρο σα μορφή εκδήλωσης του ψυχικού μας κόσμου […] Κάρολος Κουν

Η θεατρική ομάδα μας « θεατρικές διαδρομές» παράγει πολιτισμό διότι αποτελείται από εκπαιδευτικούς με ιδιαίτερες ανησυχίες που θέλουμε να βοηθήσουμε στον κοινωνικό τομέα και αυτή τη φορά παίζουμε, για έναν σκοπό ουσίας και αξίας: τη στήριξη της «Φλόγας» (Σύλλογος Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια) γιατί τα νοιώθουμε σα να είναι δικά μας παιδιά.

Μετά την πρώτη επιτυχημένη θεατρική παράσταση πέρυσι με το έργο «Εταιρεία θαυμάτων» του Δ. Ψαθά που παίχθηκε στην πόλη μας και στο Μεσολόγγι με αφορμή τη γιορτή των Πλευρωνίων. Φέτος ξαναπροσπαθήσαμε και ανεβάζουμε το θεατρικό έργο «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» και την πρώτη φορά τα καταφέραμε πάρα πολύ καλά γι’ αυτό για δεύτερη φορά προσπαθήσαμε στο Πνευματικό Κέντρο σε συνεργασία με τη «Φλόγα» με την ελπίδα να ζεστάνουμε τις καρδιές όλων μας, να μπορέσουμε να απαλύνουμε τον πόνο αυτών των γονιών και των παιδιών.
Γιατί στα δύσκολα «τα πέτρινα χρόνια» οι Έλληνες γνωρίζουν καλά τι θα πει αλληλεγγύη, τι θα πει αγώνας, τι θα πει θυσία. Ήρθε ξανά αυτή η στιγμή να αναδείξουμε, ως θεμελιακές αξίες της κοινωνίας μας τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη, την ανιδιοτέλεια, τη φιλοπατρία, το σεβασμό στην παράδοση. Αξίες που οφείλουμε να υπερασπίσουμε και πάλι με αγάπη για την ελευθερία και τον συνάνθρωπο. Έτσι μόνο θα αντισταθούμε και θα οικοδομήσουμε ένα μέλλον με Ειρήνη και Κοινωνική Δικαιοσύνη για τις γενιές που έρχονται, για τα παιδιά μας για τον συνάνθρωπό μας. Στην πορεία μας αυτή το έργο «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» θα μας θυμίσει καταστάσεις της κατοχής και το έργο είναι για άλλη μια φορά επίκαιρο:

«Οι Γερμανοί ξανάρχονται», τίτλος της θεατρικής παράστασης τ
ων Χρ. Γιαννακόπουλου & Αλ. Σακελλάριου, που οι “θεατρικές διαδρομές” παρουσίασαν για δεύτερη φορά στους Τρικαλινούς.
Στις 9 το βράδυ, Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων οι εκπαιδευτικοί έδειξαν έμπρακτα τι θα πει αλληλλεγγύη για να βοηθήσουν την «Φλόγα», με την ελπίδα να ανάψουμε τις καρδιές όλων για μεγαλύτερη αλληλεγγύη.
Το έργο, διαχρονικό και κλασικό, επιμένει στην ανάγκη διατήρησης συντροφικότητας και αλληλεγγύης. Πόσο μάλλον, τώρα που η εποχή της οικονομικής κρίσης κάνει τις δυσκολίες δυσβάσταχτες. Μπορούμε όλοι μαζί μέσα ή όταν – ακόμα περισσότερο – δεν υπάρχουν καν δυσκολίες… αλλά η αλληλεγγύη γίνεται όπλο !
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΑΡΓΙΑΜΗ
ΠΑΙΖΟΥΝ ( με τη σειρά που εμφανίζονται)
Αθηνά Κοντογιάννη: Μαριγώ
Γιώργος Τυρνενόπουλος: Ζήσης
Χρύσα Χαρδαλίδου: Καίτη
Γιώργος Πατούκας: Χάρρυ- Νίκος
Κώστας Παλλαντζάς :Λευτέρης
Χρήστος Κωστάκης: Ξενοφώντας
Ναυσικά Δήμου: Ουρανία
Δημήτρης Γκουγκουλιάς : Θόδωρος
Κώστας Μαντζανάς : Γκεσταπίτης
Μαριάννα Αποστόλου: ‘Ελλη
Κώστας Καπερώνης: Τρελλός:
Αθανασία Αναγνωστοπούλου: Γιατρός
Αρχοντούλα Γαβρά : Τρελλή
Χριστίνα Σταμούλη: Υποβολέας – Ραδιοφωνική φωνή
Φαίη Τζιαμουράνη: Κινησιολογία
Χορεύουν : Ομάδα Καθηγητών του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων
Βοηθοί σκηνικών : Πέτρος Νταραράς, Θέμης Νταραράς
Φωτογραφίες-Βίντεο: Θανάσης Σπανιάς.
Η είσοδος είναι δωρεάν.
Διανεμήθηκε κουπόνι εθελοντικής ενίσχυσης για τη Φλόγα,
με τιμή 2 ευρώ.

.