Η φτώχεια συντροφιά με το κρύο

KALORIFER XERIA

Φθάνουμε στα μέσα του Νοεμβρίου και ακόμη οι πολίτες να σχηματίσουν ολοκληρωμένη εικόνα για το τι τελικά θα ισχύσει φέτος με το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης.

Η Κυβέρνηση εδώ και καιρό «παίζει με τα νεύρα» των ελληνικών νοικοκυριών, αφού έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα να καταλήξει στο καθεστώς με την «κουτσουρεμένη» φέτος επιδότηση πετρελαίου, αν και η προμήθειά του έχει ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου.

Μάλιστα τις τελευταίες μέρες που το κρύο έγινε περισσότερο αισθητό, οι κάτοικοι των ορεινών κυρίως περιοχών των Τρικάλων κυριολεκτικά τουρτουρίζουν, αφού η θερμοκρασία πρωινές και νυχτερινές ώρες πέφτει ακόμη και κάτω από το μηδέν!

Μπορεί η τιμή του πετρελαίου φέτος να είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, όμως το γεγονός ότι και πάλι τα νοικοκυριά δεν γεμίζουν τις δεξαμενές τους, αποδεικνύει την δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει τον τελευταίο καιρό. Κάθε πέρυσι και καλύτερα λοιπόν, με το θέμα της θέρμανσης να αποτελεί και φέτος το μεγαλύτερο άγχος για τους ενοίκους των πολυκατοικιών, κυρίως αυτών με κεντρική θέρμανση.

Τα περισσότερα νοικοκυριά είναι μοιρασμένα, με αποτέλεσμα συχνά να παρατηρούνται εντάσεις μεταξύ των ενοίκων για το εάν και πόσες ώρες θα καίει το καλοριφέρ.

 

.