Η Φθιώτιδα αποχαιρέτησε τον Μακαριστό ποιμενάρχη Νικόλαο

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΟΠΗΣ

Προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου η πόλη της Λαμίας προέπεμψε μέσα σε κλίμα οδύνης και βαθιάς συγκίνησης τον μακαριστό ποιμενάρχη της κυρό Νικόλαο.

Στην εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε στον ιερό μητροπολιτικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου συμμετείχαν δεκάδες ιεράρχες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, κληρικοί της μητροπόλεως Φθιώτιδος και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της περιοχής.

Εκατοντάδες είναι οι πιστοί που συνέρρευσαν για να αποτίσουν φόρο τιμής και να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπητό ιεράρχη που υπήρξε μια σπουδαία εκκλησιαστική προσωπικότητα.

Για την προσωπικότητα του μακαριστού μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου μίλησε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοχάρης.

Ο τοποτηρητής της χηρευούσης μητροπόλεως, μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος εμφανώς συγκινημένος τόνισε πως «ο μακαριστός Φθιώτιδος Νικόλαος αγάπησε την αγιότητα και καρπός της αγιότητος είναι η θυσία. Ο μακαριστός ιεράρχης αγάπησε την θυσία. Εργάστηκε σκληρά για να ενώσει την επαρχία του. Είχε την αυθεντία όχι του δεσποτισμού αλλά της αγάπης. Ήταν ένας παραδοσιακός επίσκοπος, ασκητής, πατριώτης γενναίος και καθαρός. Τον στερούμαστε μόνο σωματικά. Πνευματικά θα είναι πάντα μαζί μας».

Εκ μέρους της Κυβερνήσεως μιλησε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταικούρας, ενώ εκ μέρους της περιφέρειας ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ευθύμιος Καραχρήστος.

Μετά το τέλος της νεκρώσιμης τελετής ακολούθησε πομπή του ιερού σκηνώματος στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τη συνοδεία στρατιωτικών αγημάτων και της Φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Λαμιέων να αποδίδουν τις δέουσες τιμές στο πρόσωπο του μακαριστού Ποιμενάρχη.

Η σορός του κυρού Νικολάου στη συνέχεια κατόπιν δικής του επιθυμίας θα μεταφερθεί και θα ταφεί στην ιερά μονή Δαμάστας, όπου εκεί βρίσκεται ενταφιασμένη και η μητέρα του.