Η εβδομάδα μόδας του Λονδίνου θα είναι αποκλειστικά ψηφιακή για πρώτη φορά

Τη συγχώνευση των εκδηλώσεων της ανδρικής και γυναικείας εβδομάδας μόδας του Λονδίνου ανακοίνωσε το British Fashion Council (BFC), κάνοντας γνωστό πως για πρώτη φορά η παρουσίαση θα γίνει μόνο ψηφιακά.

Σύμφωνα με το BFC και όπως αναφέρει η Evening Standard, θα συγχωνευθούν όλες οι εκδηλώσεις ανδρών και γυναικών για το επόμενο έτος.

Στη σκιά της πανδημίας κορωνοϊού, η πρώτη εβδομάδα μόδας ουδέτερου φύλου θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο και θα είναι μια αποκλειστικά ψηφιακή εκδήλωση.

Η σχετική πλατφόρμα θα λειτουργεί από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου 2020 – τη χρονική περίοδο που κανονικά θα λάμβανε χώρα η ανδρική εβδομάδα μόδας του Λονδίνου.

«Είναι απαραίτητο να δούμε το μέλλον και την ευκαιρία να αλλάξουμε, να συνεργαστούμε και να καινοτομήσουμε», δήλωσε η CEO του BFC Κάρολαιν Ρας.

«Η σημερινή πανδημία μας κάνει όλους να προβληματιστούμε πιο έντονα για την κοινωνία στην οποία ζούμε και πώς θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας και να χτίσουμε την εργασία μας όταν το ξεπεράσουμε» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα (londonfashionweek.co.uk) θα είναι ανοικτή τόσο για εμπόρους όσο και για καταναλωτές και θα φιλοξενεί αποκλειστικό περιεχόμενο πολυμέσων από σχεδιαστές, δημιουργούς και καλλιτέχνες, μεταξύ άλλων συνεντεύξεις σε podcasts, ημερολόγια σχεδιαστών, διαδικτυακά σεμινάρια και ψηφιακούς εκθεσιακούς χώρους.

Το Λονδίνο δεν είναι η πρώτη μεγάλη πόλη που θα πραγματοποιήσει διαδικτυακά το σόου του, καθώς η Σαγκάη, το Τόκιο και η Μόσχα έχουν «τρέξει» αποκλειστικά ψηφιακές εκδόσεις των εβδομάδων μόδας τους.

Με πληροφορίες από Evening Standard/naftemporiki.gr