Η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης

Μετά την περιπέτεια του «ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ» ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύλης βάσει του άρθρου 71 Κεφάλαιο  «Α» του Καταστατικού, πραγματοποίησε την Ετήσια Γενική Συνέλευση την Κυριακή 12 Ιουλίου και ώρα 11.00 στην Ταβέρνα « Ο ΜΑΚΗΣ» στην Πύλη, παρουσία των μελών του Συλλόγου που η συμμετοχή τους δεν ήταν ικανοποιητική σε  σχέση  με την δυναμική του Συλλόγου.

Την έναρξη της συζήτησης   έκανε με σύντομη εισήγηση ο Πρόεδρος  του Συλλόγου κ. Αθανάσιος Μανούρας  καλωσορίζοντας τους συναδέλφους , δίνοντας αμέσως τον λόγο στο ταμία κ. Ιωάννη Σαργιώτη που έκανε τον οικονομικό Απολογισμό 2019 και προϋπολογισμό 2020, ο οποίος εγκρίθηκε ομόφωνα από την Γενική  Συνέλευση.

Στην συνέχεια ο κ. Μανούρας ανέφερε λεπτομερώς όλες τις δραστηριότητες του Συλλόγου που αφορούσαν το κυνήγι  και την συμμετοχή του σε κοινωνικές εκδηλώσεις και  σε άλλους διάφορους τομείς,  του προηγουμένου έτους από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοίκησης.

Τοποθέτηση έκανε και ο Επόπτης της Ελεγχόμενης Κυνηγετικής περιοχής του  Δασαρχείου   Ν. Τρικάλων και Προϊστάμενος του Γραφείου Θήρας κ. Νικόλαος Μάνιος.

Στην Συνέλευση τέθηκε σαν πρώτο θέμα για τον αδικοχαμένο Κων/νο Κούτσικο πριν κάποια χρόνια από κυνηγετικό ατύχημα, και δεν έχει αποζημιωθεί από την Ασφάλεια η οικογένειά του πάρθηκε απόφαση από την Συνέλευση ο Κυνηγετικός Σύλλογος να βάλει δικό του δικηγόρο, προκειμένου να βοηθήσει την οικογένεια ν αποζημιωθεί.

Ένα δεύτερο θέμα εξ’ ίσου σοβαρό που τέθηκε ήταν  η λαθροθηρία σε όποιο μέλος του Συλλόγου προβεί σε τέτοια αξιόποινη  πράξη και  καταδικαστεί  να μην έχει δικαίωμα για πέντε χρόνια του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Επίσης  ένα ακόμα πρόβλημα που τέθηκε ήταν η στέγαση του Συλλόγου σε δικό του κτίριο και η νέα πρόταση που συζητήθηκε στην Συνέλευση, να παραχωρηθεί από τον Δήμο Πύλης ένας άλλος χώρος που θα είναι αποκλειστικά για τον Κυνηγετικό  Σύλλογο.

Επίσης συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούσαν τη θηραματικό Κεφάλαιο της περιοχής.

Στην Συνέλευση παρευρίσκονταν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ του Δήμου Πύλης και Προϊστάμενος  του Δασονομείου Πύλης κ. Βασίλειος Αναγνώστου, ο Πρόεδρος του Κυνοφιλικού  Ομίλου Τρικάλων  κ. Παν, Κατσαρός, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ελάτης κ. Κων/νος Μπρίζης και η νέα Γραμματέας του Συλλόγου  κ. Μαρία Τζάνη.

A.T.