Η ΕΡΤ ζητάει συγγνώμη που έπαιξε σκέτο ΣΥΡΙΖΑ στο δελτίο ειδήσεων

Η διοίκηση της ΕΡΤ ζήτησε συγγνώμη από τους τηλεθεατές για το γεγονός ότι προέβαλλε μόνο την εκδήλωση του ΣΤΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μουσικής, στο βραδυνό δελτίο της Δευτέρας χωρίς να μεταδώσει καμία άλλη είδηση.

«Το γεγονός ότι το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, αντί ειδήσεων, μετέδωσε σήμερα το σύνολο της προεκλογικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, θα μνημονεύεται ως μνημείο δημοσιογραφικής ντροπής για τη δημόσια τηλεόραση», σχολίασε για το θέμα η Νέα Δημοκρατία,

Η ΕΡΤ στη συνέχεια παραδέχτηκε το φάουλ:

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το χθεσινό δελτίο ειδήσεων των 21:00 της ΕΡΤ πρόβαλε πολιτική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού και σειράς Υπουργών, όπως πάντα και παραδοσιακά γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις τόσο για τον Πρωθυπουργό όσο και για τους αρχηγούς άλλων κομμάτων, σε εκδηλώσεις που διεξάγονται κατά τη διάρκεια του δελτίου Ειδήσεων.

Δεν πρόβαλε όμως με τα ανάλογα ρεπορτάζ τις λοιπές ειδήσεις της ημέρας, περιλαμβανόμενης της είδησης για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Αυτό ήταν λάθος και η Διοίκηση της ΕΡΤ λυπάται για αυτό».