Η έρευνα της Metron Analysis και ο στόχος της αυτοδυναμίας

– Εντυπωσιακά είναι, ομολογώ, τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε χθες στο δελτίο ειδήσεων του Mega, με τη ΝΔ να προηγείται με 10,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Και μιλάμε για μια αξιοσημείωτη διαφορά, η οποία έρχεται να καταγραφεί στη χειρότερη περίοδο για την κυβέρνηση του προέδρου Μητσοτάκη.

Έτσι, παρά την υπόθεση των υποκλοπών και την αναπόφευκτη κυβερνητική φθορά των 3,5 χρόνων, το κυβερνών κόμμα ανεβάζει τη διαφορά πάνω από τις 10 ποσοστιαίες μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τεράστια επιτυχία, η οποία αποδίδεται στο γεγονός ότι ο πρόεδρος Μητσοτάκης εξακολουθεί να είναι το ισχυρότερο πολιτικό χαρτί. Απεναντίας, ο αρχηγός Αλέξης, παρά τα όσα έχουν συμβεί (και δεν είναι λίγα), δυσκολεύεται ακόμη και να συσπειρώσει τον σκληρό πυρήνα των κεντροαριστερών ψηφοφόρων.

Επειδή παρακολουθώ χρόνια τώρα τις αναλύσεις (και κυρίως τις έρευνες) του φίλου μου του Στράτου του Φαναρά, ρισκάρω και μια πρόβλεψη, πάντα με βάση τα χθεσινά ευρήματα, αν φυσικά δεν έρθουν τα πάνω κάτω σε αυτή τη χώρα. Η πρόβλεψη συνδέεται με το εκλογικό αποτέλεσμα. Αν πάμε κάπως έτσι στις επόμενες εκλογές, η ΝΔ θα αναδειχθεί αυτοδύναμη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγράψει εκλογικό ποσοστό που δεν θα έχει μπροστά τον αριθμό «3».

powergame.gr