Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ για την απονομή του Νόμπελ ειρήνης στην Ε.Ε.

eu_nobel

 

 

 

 

Η Επιτροπή για την απονομή των βραβείων Νόμπελ απένειμε φέτος το βραβείο Νόμπελ ειρήνης στη Ε.Ε. με το σκεπτικό ότι «προωθεί τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα» και ότι «με το έργο της ενοποίησης έχει θάψει το τσεκούρι του πολέμου στην Γηραιά Ήπειρο»

Η απονομή αυτή δεν αποτελεί έκπληξη γιατί στο παρελθόν συνέβησαν κι άλλες ανάλογες απονομές σε αντίστοιχους «φιλειρηνιστές» όπως ο Κίσινγκερ , ο Ομπάμα, ο Αλ Γκόρ, ο Σιμόν Πέρες και ο Γιτζάκ Ραμπίν.

Σαν φιλειρηνικό κίνημα θεωρούμε την απονομή αυτή κατάφορη πρόκληση απέναντι στα φιλειρηνικά αισθήματα των λαών της Ευρώπης και του ελληνικού λαού και εκφράζουμε την αντίθεση και την αγανάκτησή μας. Και αυτό γιατί το βραβείο Νόμπελ απονέμεται σε έναν οργανισμό που με την πολιτική του υποσκάπτει την ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη όχι μόνο στην ευρωπαϊκή ήπειρο αλλά και διεθνώς. Η μόνη ελευθερία που εξασφαλίζει είναι αυτή του μεγάλου κεφαλαίου για να μπορεί απρόσωπα να εκμεταλλευτεί το μόχθο εκατομμυρίων εργαζομένων στην Ευρώπη και αλλού.

Όσο αφορά τη συμβολή της Ε.Ε.  στην εδραίωση της ειρήνης το γνωρίζει πολύ καλά  ο λαός της Γιουγκοσλαβίας όπου τα γεράκια του πολέμου μαζί με τους άλλους ΝΑΤΟικούς ισοπέδωσαν και διαμέλισαν τη χώρα τους.Οι λαοί του Ιρακ και του Αφγανιστάν που κατάλαβαν από πρώτο χέρι τι σημαίνει «τρομοκρατία» ενώ τα ευρωπαϊκά και αμερικανικά μονοπώλια απέκτησαν τεράστια οικονομικά οφέλη από την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών των χωρών αυτών. Ο λαός της Λιβύης που τώρα απολαμβάνει τη «δημοκρατία»

Σε ποια Ε.Ε. δίνεται το Νόμπελ ειρήνης; Σε αυτή την  Ένωση των μονοπωλίων που έχει συμβάλει τα μέγιστα στην εξαθλίωση και τη φτώχια των λαών της; Στην Ε.Ε. των εκατομμυρίων ανέργων και των εκατομμυρίων αργαζόμενων χωρίς δικαιώματα;

Συμπεραίνουμε λοιπόν πως η συγκεκριμένη απονομή αποτελεί ακόμη μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού και εξωραϊσμού μιας ιμπεριαλιστικής ένωσης που δεν μπορεί πλέον να προσφέρει τίποτα στους λαούς της, που παρακμάζει και παραπαίει.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία να εκφράσουν την αντίθεσή τους και την αγανάκτηση τους για την απονομή του Νόμπελ ειρήνης στην Ε.Ε. και να παλέψει μαζί με το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και τους άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος για την αποδέσμευση από τη συγκεκριμένη ιμπεριαλιστική Ε.Ε. Να ανοίξει ο δρόμος για μι άλλη εξουσία χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς πολέμους, και επεμβάσεις.

 Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων

 

 

 

.