Οι επαφές… του Δημήτρη Παπαστεργίου

papastergiou dimarxos-trikalon

Η εκλογή του Δημάρχου Τρικκαίων στο ΔΣ της ΚΕΔΕ δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστο την ενασχόλησή του με τα όσα σχετίζονται και αφορούν τους δημότες. Αντιθέτως, αποτελεί ευκαιρία για περαιτέρω προώθηση των ζητημάτων του Δήμου.

Όπως ήδη συνέβη την περασμένη εβδομάδα, όταν ο κ. Παπαστεργίου συναντήθηκε με τους αρμόδιους στο ΥΠΕΚΑ, για το ζήτημα των πράξεων εφαρμογής.

Συγκεκριμένα, με την προϊσταμένη της Δ/νσης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κ. Ζωή Πισκόια και τη μηχανικό κ. Δήμητρα Κωστοπούλου, έθεσαν το ζήτημα για το οποίο ήδη υπήρξε απόφαση προώθησης των πολεοδομικών ζητημάτων από τη δημοτική αρχή. Κυρίαρχα θέματα, η ολοκλήρωση των πράξεων εφαρμογής για πέντε περιοχής της πόλης των Τρικάλων, αλλά και η τροποποίηση της ΖΟΕ. Το δεύτερο είναι απαραίτητο για την επέκταση του Σχεδίου Πόλης.

Το πρώτο, για την επίλυση πλήθους ζητημάτων, σχετιζόμενων με τις ιδιοκτησίες των κατοίκων και τη δημοτική περιουσία.
Ακολούθως, έγινε επίσκεψη και στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος, προκειμένου να προωθηθεί η διαδικασία για τον προέλεγχο των περιβαλλοντικών.

Η συζήτηση επεκτάθηκε σε βάθος και αναλύθηκαν όλα τα τεχνικής φύσης θέματα που σχετίζονται με όλα τα παραπάνω ζητήματα.
Ακολούθως, έγινε επίσκεψη και στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος

Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, επίσης, ασχολήθηκε επισταμένως με τα των αθλητικών εγκαταστάσεων στην πόλη των Τρικάλων Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γ. Ανδριανό. Του έθεσε δύο σοβαρά ζητήματα. Την αλλαγή υλικών και βελτίωση των εγκαταστάσεων στο κολυμβητήριο και το γήπεδο Πύργου.

Στο κολυμβητήριο, ως γνωστόν, υπάρχει ζήτημα με τις εγκαταστάσεις. Ηδη ο Δήμαρχος έχει αποστείλει σχετική επιστολή, αλλά πλέον και διά ζώσης ζήτησε συνδρομή στις εργασίες αντικατάστασης πλακιδίων, αλλαγή πλαϊνών πλέξι γκλας, συντήρηση στον μηχανολογικό εξοπλισμό (μηχανήματα θέρμανσης – ψύξης), βελτιώσεις και εργασίες στην πισίνα, επισκευή αποδυτηρίων, στέγαστρο στην παιδική πισίνα κ.α.

Αυτές οι εργασίες, παρά τις όσες ήδη έχουν γίνει από τις αρχές Σεπτεμβρίου, είναι απαραίτητες για να μπορέσει η πισίνα (σε μια πόλη δίχως θάλασσα…) να λειτουργήσει κανονικά, βάσει όλων των προδιαγραφών. Οσον αφορά το ζήτημα του γηπέδου Πύργου, ο κ. Παπαστεργίου έθεσε το παλαιό αίτημα για την αναβάθμιση και βελτίωση των εγκαταστάσεών του. Η προσπάθεια γίνεται, προκειμένου να ενταχθούν οι εργασίες στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του επόμενου έτους. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κάλεσε τον κ. Ανδριανό να επισκεφθεί τον Δήμο, για να αποκτήσει και προσωπική άποψη για την περιοχή μας.

.