Η Ελληνική αποστολή επέστρεψε από το 11ο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων της Τραπεζούντας

tzegkis

Επέστρεψε από Το 11ο Ολυμπιακό Φεστιβάλ της Τραπεζούντας 2011 ο Ομοσπονδιακός προπονητής των Νέων και συμπολίτης μας Φώτης Ζέγκλης, η πόλη της Τραπεζούντας φιλοξένησε 4000 αθλητές συνοδούς και προπονητές από 49 χώρες. Και οι ηλικίες ήταν 15-16 χρονών Τα αθλήματα που πήραν μέρος ήταν: ο Στίβος , Ποδηλασία, Μπάσκετ, Κολύμβηση , Γυμναστική , Τζούντο, Χάντμπολ , Τένις και βόλεϊ μπολ .

Την ποδηλασία εκπροσωπούσαν οι αθλητές: Φαραντακης Στέλιος, Χαιρετακης Βασίλης ( Α.Ο. Σούδας)και Γεωργιαδης Πέτρος του Βέλος Θεσσαλονίκης .

Η Ελληνική αποστολή αποτελούταν από 135 αθλητές και αθλήτριες και αναχώρησε στης 23 Ιουλίου από την Αθήνα με απ΄ ευθείας πτήση τσάρτερ για την πόλη της Τραπεζούντας και επέστρεψε στις 30 Ιουλίου η Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα Νέων .

Η πόλη της Τραπεζούντας βρίσκεται βόρεια ανατολικά της Τουρκιάς 1200 χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη , οι αθλητικές εγκαταστάσεις ήταν όλες πολύ καλές καθώς και η διαμονή στο Ολυμπιακό Χωριό ήταν άριστες.

Το άθλημα της Ποδηλασίας είχε 3 αγωνίσματα , το Ατομικό Χρονόμετρο 9 χιλιομέτρων, το Κριτηρίουμ 25 χιλιόμετρα προκριματικά και 35 χιλιόμετρα Τελικός , η τρίτη μέρα είχε το Αντοχής 70 χιλιόμετρα , σε σύνολο 95 αθλητές.

Οι ποδηλάτες τερμάτισαν στο Ατομικό Χρονόμετρο των 9 χιλιόμετρων 38ος ο Φαραντακης Στέλιος, 39ος Γεωργιαδης Πέτρος και 56ος Χαιρετακης Βασίλης .

Στη δεύτερη αγωνιστική ημέρα οι αθλητές συμμετείχαν στο Criterium 25 χιλιόμετρα προκριματικά ενώ ο τελικός ήταν 35 χιλιόμετρα ,στα προκριματικά προκρίνονταν οι 16 πρώτοι ,συμμετέχοντας έτσι στον τελικό οι αθλητές Φαραντακης Στέλιος και Γεωργιαδης Πέτρος ενώ ο Χαιρετακης Βασίλης δεν πέρασε για τον τελικό .και πηγε στον μικρό τελικό οι θέσεις που κατέλαβαν ηταν : 17ος Γεωργιαδης Πέτρος, 20Ος Φαραντακης Στελιος ενώ ο Χαιρετακης Βασίλης τερμάτισε στην 11η θέση.

Στην τρίτη ημέρα οι αθλητές συμμετείχαν στον αγώνα αντοχής 70 χιλιόμετρα ,και οι αθλητές του Φώτη Ζέγκλη προσπάθησαν στα μέγιστα τερμάτισαν στην 20η θέση ο Γεωργιαδης Πέτρος , 32ος Φαραντακης Στέλιος και ο Χαιρετακης Βασίλης που είχε τεχνικό πρόβλημα τερμάτισε στην 84η θέση.

Ο προπονητής Φώτης Ζέγκλης και οι ποδηλάτες έμειναν ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και από την τόσο μεγάλη διοργάνωση ,όπου ήταν και η πρώτη τους διεθνής συμμέτοχη σε σχέση με του άλλους αθλητές , επόμενος αγώνας είναι το Ομνιουμ στο ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας στης 6-7 Αυγούστου , και στης 23-28 Αυγούστου ο Φαραντακης Στέλιος έχει δηχθεί πρόσκληση από την Γερμανική Ομάδα Canyon που μάνατζερ είναι ο Ερικ Ζαμπελ εκεί θα συμμετέχει σε έναν μονοήμερο αγώνα.