Το 1ο ΓΕΛ Τρικάλων συμμετείχε ενεργά στην πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο «Η Δύναμη της Τέχνης ενάντια στη Σχολική Βία και τον Ρατσισμό», η οποία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων, στο πλαίσιο των ετήσιων πολιτιστικών δράσεών του. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων.
Η εκδήλωση έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σχετικά με τα φαινόμενα της βίας, του ρατσισμού και του σχολικού εκφοβισμού, αξιοποιώντας την Τέχνη ως μέσο πρόληψης, ενδυνάμωσης και κοινωνικής συνοχής.
Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2025, στον χώρο του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων, ειδική ενημερωτική συνάντηση από το αρμόδιο τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες για ζητήματα που αφορούν τη σχολική βία, τον ρατσισμό, τον σχολικό εκφοβισμό, καθώς και τρόπους πρόληψης και αναζήτησης βοήθειας.
Η δράση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας και άμεσης επικοινωνίας με τους μαθητές και τις μαθήτριες, αναδεικνύοντας την ανάγκη για έναν ασφαλή, συμπεριληπτικό και αλληλέγγυο σχολικό χώρο. Μέσα από την ενημέρωση και την καλλιτεχνική διάσταση της πρωτοβουλίας, δόθηκε έμφαση στη δύναμη της Τέχνης να ενώνει, να εμπνέει και να λειτουργεί ως αντίβαρο σε κάθε μορφή βίας και διακρίσεων.
Από τη Διεύθυνση του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων
