Η Δόμνα και τα… ασυμμάζευτα

Να μετριάσει τον σάλο που δημιούργησε η ατάκα της στη Βουλή για το περπάτημα των μαθητών επιχείρησε σήμερα η Δόμνα Μιχαηλίδου, στον ΣΚΑΪ, χωρίς ωστόσο να καταφέρει το επιθυμητό για την ίδια αποτέλεσμα, μιας και στην ουσία είπε ακριβώς το ίδιο.

Ότι δεν είναι πρόβλημα να περπατούν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου.

«Νομίζω δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που πιστεύει ότι μπορεί να είπα στη Βουλή ότι πρέπει να συγχωνευτούν τα σχολεία για να περπατούν τα παιδιά παραπάνω, καθότι αυτό λέει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ακριβώς αυτή την αντίθεση ήθελα να δείξω», είπε αρχικά η υφυπουργός Παιδείας αν και κανείς δεν την κατηγόρησε ότι είπε ότι οι συγχωνεύσεις των σχολείων πρέπει να γίνουν για να περπατούν παραπάνω οι μαθητές.

Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν διότι δεν βλέπει ως πρόβλημα το περπάτημα μαθητών, με τη βαριά τσάντα στην πλάτη, για απόσταση 1,5 και 2 χιλιομέτρων.

Κι ακριβώς αυτό έκανε και σήμερα όταν ο Γιάννης Νστούνος τη ρώτησε αν θα δούμε μαθητές να περπατούν παραπάνω λόγω της συγχώνευσης των σχολείων.

«Θα συμβεί. Θα συμβεί», είπε και πρόσθεσε: «Το παράδειγμα της βουλής ήταν ένα παράδειγμα που στη χειρότερη των περιπτώσεων παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου θα πρέπει να περπατήσουν 1,5 χλμ για να πάνε στο σχολείο. Υπάρχουν συμπολίτες μας που θεωρούν ότι σε κάθε τετράγωνο πρέπει να υπάρχει ένα σχολείο, ένα πανεπιστήμιο, ένα νοσοκομείο αυτό δε γίνεται. Το κράτος πολύ σωστά προβλέπει ότι όταν οι αποστάσεις είναι μεγαλύτερες, δηλαδή 3 χλμ για παιδιά Γυμνασίου και 5 χλμ για παιδιά Λυκείου τότε βάζει μπροστά τον διαγωνισμό σε κάθε περιφέρεια, έτσι ώστε να βάζει η περιφέρεια μέσα για να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο».

 

Μ. Καλ.