Η Χρυσή Αυγή Τρικάλων για την επέτειο της απελευθέρωσης των Τρικάλων

xrysh aygh trikala

Συμπληρώθηκαν φέτος 134 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης των Τρικάλων από την Τουρκική κατοχή,και την ενσωμάτωση της με την υπόλοιπη Ελλάδα. Για μια ακόμη χρονιά όμως,η επέτειος αυτή εορτάζεται “τυπικά”,με τους συνήθεις “τυπικούς” πανηγυρικούς,με την συνήθη “τυπική” παρουσία των “επισήμων”,(που συνήθως κοιτούν διαρκώς το ρολόι τους),και την συνήθη απουσία του κόσμου.

Ακόμη και η κατάθεση των στεφάνων, δεν γίνεται στο μνημείο που υπάρχει για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας απέναντι από το Δημαρχείο,αλλά στις προτομές των Στουρνάρα και Βλαχάβα,οι οποίοι έπεσαν μερικές δεκαετίες πριν την απελευθέρωση της πόλης.

Φυσικά κανείς δεν έχει φροντίσει να αναδείξει τις επαναστάσεις του 1853-54,και του 1876-78,που ήταν αυτές, που οδήγησαν στην απελευθέρωση της Θεσσαλίας και των Τρικάλων.
Την ιστορική μνήμη φροντίζουν οι εδώ και δεκαετίες τοπικοί “άρχοντες”,να την υποβαθμίζουν συνεχώς,λες και δεν πρέπει οι κάτοικοι αυτής της πόλης να γνωρίζουν το παρελθόν και την ιστορία του τόπου τους.

Αποτέλεσμα αυτής της στάσης είναι ελάχιστοι συμπολίτες μας να παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις αυτές. Αλλά δεν μπορεί κανείς να περιμένει κάτι καλύτερο από αυτούς που διοικούν τόσα χρόνια την πόλη, και έχουν “κατορθώσει” (γιατί περί “κατορθώματος” πρόκειται), η πόλη μας να είναι η μοναδική στην Θεσσαλία που στερείται αρχαιολογικού μουσείου. Δείγμα του πόσο τους ενδιαφέρει η ιστορία και ο πολιτισμός του τόπου μας.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τιμά όλους όσους έπεσαν για την Ελευθερία και την υλοποίηση των Εθνικών οραμάτων,και προτείνει την αναβάθμιση των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης. Η ιστορική μνήμη πρέπει να διατηρείται,ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες για το Έθνος μας στιγμές. Η ιστορική μνήμη,και η τιμή των πεσόντων για την Ελευθερία,δεν είναι απλές “τυπικές” εκδηλώσεις,είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό,και πολύ πιο μεγάλο. Ας το καταλάβουν κάποτε αυτό, και οι κατά καιρούς διοικούντες αυτή την πόλη,και αυτό τον νομό.

Από το γραφείο τύπου της Τ.Ο Τρικάλων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

.