Η απάντηση του Κασσελάκη για τα χρήματα που μαζεύει με τον Τάιλερ σε ιστοσελίδα για τον γάμο τους

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Τάιλερ Μακμπέθ άνοιξαν ηλεκτρονική λίστα γάμου, στo honeyfund.com, σύμφωνα με τις συνήθειες και το γαμήλιο… πρωτόκολλο των ΗΠΑ και συγκεντρώνουν δωρεές από 10 έως 2.500 δολάρια. Διαστάσεις πήρε το θέμα στα social media, όταν έγινε γνωστό ότι εκτός από δωρεές ευπρόσδεκτες είναι οι ευχές και τα σχόλια για τους μελόνυμφους.

Μέσω μιας δημόσιας πλατφόρμας, που διαφημίζει ότι επιτρέπει στα ζευγάρια «να ζήσουν την εμπειρία με τη στήριξη των φίλων και της οικογένειάς τους, χωρίς χρεώσεις», ο Στέφανος και ο Τάιλερ συγκεντρώνουν από φίλους και συγγενείς χρηματικά δώρα για τον γάμο τους, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Αυγούστου στα Χανιά.

Tο Honeyfund είναι ένα μητρώο δώρων που πραγματοποιεί ταξίδια για τον μήνα του μέλιτος επιτρέποντας σε ζευγάρια «να ζήσουν την εμπειρία με τη στήριξη των φίλων και της οικογένειάς τους, χωρίς χρεώσεις».

Στην ίδια περιγραφή αναφέρεται πως το Honeyfund θεωρείται ο πιο αξιόπιστος ιστότοπος για μήνα του μέλιτος και ταμειακό μητρώο, έχοντας συγκεντρώσει συνολικά σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε δώρα.

Ανάμεσα σε όσους άφησαν και σχόλιο για τον επικείμενο γάμο είναι και ο αντιπρόεδρος της Meta, John Allen Thomas, ο οποίος είχε συνοδεύσει τον Στέφανο Κασσελάκη κατά την επίσκεψή του στην ελληνική Βουλή.

Ο Thomas έγραψε στο ζευγάρι το εξής μήνυμα: «Tyler, Stefanos – Ελπίζουμε αυτό το δώρο να σας βοηθήσει να βρείτε λίγες στιγμές όπου η πολιτική δεν θα είναι το κύριο θέμα συζήτησης, εκτός βέβαια αν συζητάτε για τις καλύτερες παραλίες. Συγχαρητήρια! Σκεφτείτε αυτό ως μια μικρή συνεισφορά στην προσωπική σας ευτυχία, Στέφανε. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα έχει διακομματική υποστήριξη από εσάς και τον Tyler! Ευχόμαστε ο μήνας του μέλιτός σας να είναι γεμάτος με “εκλογικούς θριάμβους” χαλάρωσης, περιπέτειας και χαράς. Με αγάπη, John Allen & Adam».

Κουμουνδούρου: Λίστα Γάμου, όπως στις ΗΠΑ

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν για το θέμα που προκάλεσε σχόλια και συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «πρόκειται για το Δώρο Γάμου (όπως για παράδειγμα στην Ελλάδα συμβαίνει με φακελάκια ή καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς) και όχι για γαμήλιο ταξίδι». Στο πλαίσιο αυτό, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως «είθισται στην Αμερική όσοι επιθυμούν αντί δώρου να καταθέτουν χρήματα σε ψηφιακές πλατφόρμες, οι οποίες λειτουργούν και δημόσια. Μάλιστα, στο τέλος αναγράφεται δημόσια το συγκεντρωθέν ποσό για λόγους διαφάνειας».

Αντίστοιχες είναι οι διευκρινίσεις που δίνει και ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, με ανάρτησή του στο «Χ», όπου και για τον διαδικτυακό θόρυβο σχετικά με τη λίστα γάμου τού… φταίει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.