Οι άντρες τις θέλουν έξυπνες, οι γυναίκες τους θέλουν όμορφους

xilia_gia_filima

 

 

 

Διαβάσατε τον τίτλο. Και τώρα θα σπεύσετε να υποστηρίξετε το αντίστροφο. Ειδικά οι κυρίες φαντάζομαι. Όμως πλέον υπάρχει έρευνα που να το αποδεικνύει και στους επιστήμονες δεν λέμε ποτέ όχι.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματά της, το ενδιαφέρον των ανδρών για την εμφάνιση της γυναίκας αρχίζει να μετατοπίζεται με τον καιρό προς τη νοημοσύνη και τον χαρακτήρα της.

Αντιθέτως, οι γυναίκες τείνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για την εμφάνιση του άντρα και λιγότερο για τα λεφτά του, αφού οι ίδιες είναι πλέον καθ’ όλα ικανές να συντηρήσουν τον εαυτό τους.

«Διαπιστώσαμε ότι σε χώρες όπως η Βρετανία ή ακόμα περισσότερο οι Σκανδιναβικές, οι άντρες δίνουν ολοένα μεγαλύτερη βαρύτητα σε άλλες αρετές, όπως η νοημοσύνη, αντί να επικεντρώνονται στις καμπύλες ή σε άλλα παραδοσιακά χαρακτηριστικά, όπως οι μαγειρικές ικανότητες», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μαρσέλ Ζέντνερ, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ.

Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του δρος Ζέντνερ η αλλαγή αυτή των προτιμήσεων παρατηρείται κατά κύριο λόγο σε χώρες της μοντέρνας Δύσης καθώς οι κοινωνίες έχουν εξελιχθεί και οι παραδόσεις είναι ολοένα και πιο αδύναμες σε αντίθεση με τον αναπτυσσόμενο κόσμο όπου τα στερεότυπα κυριαρχούν.

neolaia