Hλίας Βλαχογιάννης: Ουδείς ανεύθυνος στη Δημοκρατία μας…

Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση, είναι ίσως η κρισιμοτερη της Μεταπολίτευσης. Θα αναμετρηθούν δύο κόσμοι…. Ο κόσμος της μετταρυθμιστικης Κεντροδεξιάς και ο κόσμος της αναχρονιστικης κρατικοδιαιτης Αριστεράς.
Από τη μια, οι δυνάμεις της αδράνειας και της βαθειάς συντήρησης. Που δεν θέλουν ν αλλάξει τίποτα στον τόπο… Πού θέλουν το κράτος λάφυρο του κομματικού στρατου , χωρίς εκσυχρονισμο των δομών προς όφελος των πολιτών.
Με πανάκριβες κρατικές υπηρεσίες, με γραφειοκρατικες αγκυλώσεις, με συγκεντρωτικο σύστημα διοίκησης.
Κι  από την άλλη οι μετταρυθμιστικες δυνάμεις, που επιθυμούν υψηλότερη ανάπτυξη, με μοχλό τις δεξιότητες των συμπολιτών μας και τη στήριξη ενός μικρότερου και καλύτερου κρατικού μηχανισμού. Έτσι ώστε ο παραγόμενος πλούτος, να διαχυθει δικαια στην κοινωνία, με παράλληλη  προστασία των αδυναμων και ευαίσθητων ομάδων του λαού μας.  Γιατί χωρίς κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, καμμια μεταρρύθμιση δεν μπορεί να προχωρήσει….
Ο πολίτης, ο ελεύθερος Έλληνας ψηφοφόρος, θα επιλέξει….  Με το χέρι στην καρδιά, με αυτογνωσία για την επόμενη μέρα, με πλήρη συναίσθηση του χρέους του για το αύριο του τόπου…
Πηγαίνοντας στην κάλπη, θα πρέπει να ξέρει την κρισιμοτητα της επιλογής του….  Θα πρέπει να γνωρίζει ότι για  τα επόμενα τέσσερα χρόνια ΔΕΝ θα έχει άλλη ευκαιρία να συνδιαμορφωσει την πορεία της Πατρίδας μας.
Θα πρέπει να ξέρει ότι μετά την απομάκρυνση εκ της… καλπης, υπάρχουν μόνο “κοψοχερηδες” και όχι ευκαιρίες διόρθωσης του λάθους…
Ο θυμοσοφος λαός μας λέει ότι “όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι…” Ας προσέχουν οι πολίτες τις πολλές υποσχέσεις και τα παχειά λόγια και να θυμηθούν “το λεφτά υπάρχουν” και το….. “σκίσιμο των μνημονιων”.
Ας θυμηθούν τον Βαρουφακη και το δραματικό  πρώτο εξάμηνο του 2015 και που οδηγήθηκε ο τόπος….
Ας αναλογισθουν πού θα είμαστε τώρα ως χώρα , αν δεν ανατρέπονταν η Κυβέρνηση ΣΑΜΑΡΆ απ τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τη ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ….
Και βέβαια ανάλογα πρέπει να αξιολογηθεί και το πολιτικό προσωπικό που ζητάει τη ψήφο του λαού. Να αξιολογηθεί για την επαγγελματική του ανέλιξη, την διαδρομή του στην κοινωνία και τα κοινά, τις θέσεις του για τα προβλήματα των πολιτών…..
Γιατί είδαμε πολιτικούς με μακρά διαδρομή στην πολιτική ζωή και σχεδόν μηδενική ή ασήμαντη προσφορά στον τόπο…
Είδαμε και τηλεοπτικούς αστέρες να καταλαμβάνουν έδρες στη βουλή των Ελλήνων και να παραμένουν αλαλοι και άφωνοι, όταν δεν είναι απόντες…, καθ όλη τη διάρκεια της θητείας τους….
Είδαμε και “ακαπνους” ανθρώπους του “κομματικού σωλήνα” , να ανεβαίνουν τα σκαλιά της πολιτικής ιεραρχίας, σε βάρος πετυχημένων επαγγελματικά και κοινωνικά ανθρώπων….
Απ όλα έχει ο… “μπαχτσες….”
Ας μην κατηγορούμε πάντα τους άλλους… Εμείς έχουμε το αποκλειστικό δικαίωμα της επιλογής….
Ας το χειριστούμε σωστά και σοφά… Ας μην παρασυρθουμε από παχειά λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις.  Ας εμπιστευτουμε  τους σωστούς ανθρώπους. Αυτούς που ξέρουν και μπορούν να είναι η δική σου φωνή και συνείδηση στα Κέντρα λήψης των αποφάσεων…
Ας εμπιστευθουμε τη Νέα Δημοκρατία, την παράταξη του μέτρου και της ευθύνης, να πάει τη χώρα ψηλότερα…
Ας δώσουμε την ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, να οδηγήσει την Ελλάδα στην Ανάπτυξη και την πρόοδο.
Γιατί τη λάθος επιλογή, δεν την πληρώνει μόνο αυτός που την κάνει….
Την πληρώνει δυστυχώς, ο τόπος και η Πατρίδα μας….