H «τρικλοποδιά» Κυριάκου στον Τσίπρα

Όσο και αν δεν φαίνεται, με την πρώτη ματιά, εκεί στην Πειραιώς κάτι κινείται, κάτι αλλάζει τους  τελευταίους μήνες.Ύστερα από ένα καταθλιπτικό «γαλάζιο» εξάμηνο, το δεύτερο του 2017 που, όχι μόνο η διαφορά της ΝΔ από τον  ΣΥΡΙΖΑ «ψαλιδίζονταν» συνεχώς, αλλά και η κινητικότητα της, οι πολιτικές της πρωτοβουλίες και τα στελέχη της, αδυνατούσαν να αντιμετωπίσουν την επικοινωνιακή αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, τώρα τα πράγματα αλλάζουν.

Από απλοί παρατηρητές και μοιρολάτρες , μετατρέπονται σιγά σιγά σε  εφιάλτη για τον πρωθυπουργό, τον οποίο μάλιστα ανάγκασαν να «πατήσει το κορδόνι» του καθώς …έτρεχε να λύσει στο Σκοπιανό.
Τα αντανακλαστικά του Κυριάκου Μητσοτάκη , τη βραδιά του πρώτου μεγάλου συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία , σήμαναν την έναρξη αυτής της «γαλάζιας» αντεπίθεσης .
Ο πρόεδρος της ΝΔ, κατόρθωσε να βάλει την πρώτη τρικλοποδιά στον Αλέξη Τσίπρα, γιατί διάβασε σωστά όχι μόνο τις διαθέσεις των πολιτών και τους μικροκομματικούς σκοπούς της κυβέρνησης, αλλά και τις προθέσεις της ηγεσίας των Σκοπίων, που τώρα αναδεικνύονται μέσα από δηλώσεις αδιαλλαξίας στα δυο βασικά αιτήματα της ελληνικής πλευράς, στην απάλειψη του αλυτρωτισμού με  αλλαγή του συντάγματος και της ονομασίας erga omnes. Παράλληλα ξέφυγε από την παγίδα Τσίπρα, που στόχο είχε να δημιουργήσει ρήγματα στα δεξιά του .

«ΓΑΛΑΖΙΑ» ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Το δεύτερο στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν το σκάνδαλο Novartis  και η πολιτική διαχείριση του από την κυβέρνηση. Η υπόθεση έπεσε σαν κεραυνός  στη ΝΔ , έπληξε τα ποσοστά της και την εικόνα της αρχικά, άσχετα από την αλήθεια η όχι των καταγγελλομένων.Τρεις εβδομάδες μετά την επίσημη και θριαμβευτική ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι πρόκειται για το σκάνδαλο του αιώνα , με την εμπλοκή δέκα πολιτικών,  η υπόθεση παίρνει τις πραγματικές διαστάσεις της, χωρίς ακόμα, κανένα νέο στοιχείο. Σ αυτό το «νεκρό» χρόνο ο κ Μητσοτάκης περνά στην αντεπίθεση και στέλνει τρεις υπουργούς της κυβέρνησης στη Βουλή, ζητώντας σύσταση προανακριτικής για αδικήματα που δεν έχουν παραγράφει θέτοντας το ερώτημα στην κυβέρνηση αν πραγματικά θέλει την σε βάθος και σ όλη την έκταση της διαλεύκανση, αυτής της δυσώδους υπόθεσης  ή την πολιτική εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων .

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη γνωρίζει το σχέδιο του κ Τσίπρα να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, μέσα από τη σκανδαλολογία, το διχασμό και την πόλωση και περιμένει και νέες επιθέσεις. Ωστόσο αλλάζει τακτική με στόχο το «μαλακό υπογάστριο»   της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Την καθημερινότητα , την κοινωνική πολιτική  και την ασφάλεια των πολιτών.

Γι αυτό ο κ Μητσοτάκης ξεκίνησε εδώ και μερικούς μήνες περιοδείες στην επαρχία σε πόλεις και χωριά για  να μιλήσει με τους πολίτες,  να τους ακούσει και να  γνωρίσουν τις απόψεις τους.

Όπως επισημαίνει στέλεχος της ΝΔ , που έχει παραβρεθεί σ αυτές τις εξορμήσεις, ο κ Μητσοτάκης ακούει τα παράπονα των πολιτών, για τη φτώχια, τη μείωση του εισοδήματος , τις ανύπαρκτες συντάξεις, τους φόρους και τις κατασχέσεις. Γνωρίζει πως πολλά από αυτά δεν πρόκειται να διορθωθούν αμέσως, καθώς αποτελούν μνημονιακές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, για τα επόμενα χρόνια. Στο πρόγραμμα του, όμως, ως προτεραιότητα έχει την άμεση στήριξη των  πιο αδύναμων και τη μείωση της φορολογίας, εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, καθώς πιστεύει ότι οι επενδύσεις και η ανάπτυξη θα επιτρέψουν μια τέτοια πολιτική ανακούφισης από το πρώτο κιόλας χρόνο.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ «ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ»

Μεγάλη βαρύτητα δίνει η Πειραιώς και στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και δεν είναι άσχετη, ούτε η προ εβδομάδων επίσκεψη του κ Μητσοτάκη στην ΑΣΟΕΕ, ούτε η προχθεσινή εμφάνιση του στην οδό Ερμού , όπου κουκουλοφόροι αναρχικοί και μπαχαλάκηδες, τα έκαναν γυαλιά καρφιά. Ο πρόεδρος της ΝΔ ,επισημαίνουν, θέλησε να δείξει με την παρουσία του εκεί , όχι μόνο τη στήριξη του, σ όσους υπέστησαν ζημιές  αλλά την βούληση του να πατάξει τα φαινόμενα τρομοκρατίας και μπαχαλοποίησης από τους κουκουλοφόρους.

Κυρίως όμως θέλησε να δείξει την απουσία της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ που ανέχεται τέτοιες πρακτικές, που οδηγούν σε καθημερινά επεισόδια στα Εξάρχεια και τη γύρω περιοχή και σε καταστροφή περιουσιών. Σημειώνουν   ότι το θέμα της ασφάλειας με την πολιτική ανοχής που ακολουθεί η κυβέρνηση  θα γιγαντωθεί το επόμενο διάστημα.  Ήδη στην Αθήνα πολίτες  βιώνουν καθημερινά το φόβο και πολλές φορές τον τρόμο, όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με τις πρακτικές των κουκουλοφόρων που  δρουν ανενόχλητοι ακόμα και στην Ερμού. Υπενθυμίζουν τέλος , τις ερωτήσεις που είχε καταθέσει στη Βουλή ο κ Μητσοτάκης για την ασφάλεια των πολιτών και τις χλευαστικές απαντήσεις που είχε δώσει ο κ Τσίπρας , για να καταλήξουν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδρασε ενοχικά απέναντι στους κουκουλοφόρους των Εξαρχείων , τους «χάιδεψε» και τους οδήγησε με την πολιτική της στην οδό Ερμού.

thecaller.gr