H Δριτσέλη με το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Βουλγαρίας – Ελλάδας

Η κοινοβουλευτική συνεργασία Ελλάδας και Βουλγαρίας αποτελεί στοιχείο σταθερότητας και ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή”.

 

Το Προεδρείο της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Φιλίας Βουλγαρίας – Ελλάδας είχε την ευκαιρία να υποδεχτεί στη Βουλή η Παναγιώτα Δριτσέλη με την ιδιότητα της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Βουλγαρίας, συνοδευόμενη από τον Γραμματέα της ΚΟΦ και βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεώργιο Καΐσα και τον βουλευτή Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη. Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ ως προς τα ιδιαίτερα αντικείμενά της, αυτά εστίασαν στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, καθώς και στην υποστήριξη και μεταφορά τεχνογνωσίας από την Ελλάδα, στα θέματα της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία έχει αναλάβει για το τρέχον εξάμηνο η γειτονική χώρα. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκ μέρους της Βουλγαρικής αντιπροσωπείας, η Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας κυρία Daniela Saveklieva και οι δύο Αντιπρόεδροι κ.κ. Margarita Nikolova και Bogdan Botsev. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Βουλγαρίας στην Αθήνα κ. Ivanov,καθώς και ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής, Πρέσβυς ε.τ. κ. Σπυρίδων Θεοχαρόπουλος.

Όπως σημείωσε στην εισηγητική τοποθέτησή της η Παναγιώτα Δριτσέλη, “έχουμε την τύχη να συνεδριάζουμε την ημέρα που εξελίσσεται η Σύνοδος Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας στη Βάρνα. Η σημαντικότητα αυτής της Συνόδου είναι δεδομένη για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο κομβικός ρόλος της Προεδρίας της Βουλγαρίας στην διοργάνωσή της αναγνωρίζεται από όλους. Ελπίζουμε ότι τα συμπεράσματα αυτής της Συνόδου θα δημιουργήσουν συνθήκες σταθερής γειτονίας με την Τουρκία, σε μία περίοδο όπου η ειρήνη και η ομαλότητα στην ευρύτερη περιοχή δοκιμάζονται έντονα. Την ίδια στιγμή, οι διμερείς οικονομικές μας σχέσεις βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο. Το συνολικό αποτύπωμα των εμπορικών μας σχέσεων ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ και στα ζητήματα επενδύσεων οι συνέργειες ανάμεσά μας αναπτύσσονται σταθερά και ισόρροπα, με κοινά οφέλη και για τους δύο λαούς, σε ιδιαίτερα δυναμικούς τομείς όπως το εμπόριο, οι μεταφορές, ο τουρισμός, η ενέργεια και ο πολιτισμός”.