Οι γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ…!

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. Πολιτευτής Τρικάλων.

Το 480 π.Χ. , στη ναυμαχία της Σαλαμίνας , ο βασιλιάς της Περσίας Ξέρξης , που παρακολουθούσε τη ναυμαχία από το όρος Αιγάλεω , όταν είδε την Αρτεμισία , Ελληνίδα βασίλισσα της Αλικαρνασσού , που ήταν , όμως , υποτελής στους Πέρσες , να εμβολίζει μια Τριήρη αναφώνησε το «οι άνδρες μου έγιναν γυναίκες και οι γυναίκες μου άνδρες». Το μόνο που δεν γνώριζε τότε ο Ξέρξης ήταν πως το πλοίο , που εμβόλισε η Αρτεμισία ήταν Περσικό…!

Σήμερα στη χώρα μας , έγινε της μόδας πλέον , οι αποτυχημένοι παράγοντες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να επιστρατεύουν τις γυναίκες τους προκειμένου να υπερασπιστούν τις καταστροφικές και τις αντιλαϊκές τους πολιτικές.

Την περασμένη εβδομάδα , η κυρία Περιστέρα «Μπέτυ» Μπαζιάνα , σύζυγος του πρωθυπουργού , δήλωσε στα ΜΜΕ πως , μετά τις εκλογές του 2015 , «πήραν την κυβέρνηση αλλά δεν πήραν την εξουσία» , και πως ο Τσίπρας το καλοκαίρι του 2015 στις Βρυξέλλες έκανε «έναν έντιμο συμβιβασμό».

Βέβαια , όταν ταυτίζεται η κάθε κυβέρνηση με την εξουσία τότε έχουμε ολοκληρωτικό καθεστώς δηλαδή Δικτατορία. Φαίνεται πως αυτή η μικρή…λεπτομέρεια ξέφυγε από την πολιτική τοποθέτηση της παραπάνω κυρίας.

Παρά την διάκριση των εξουσιών , την Νομοθετική , την Εκτελεστική , και τη Δικαστική , στις Δημοκρατίες , η συγκυβέρνηση , Τσίπρα-Καμμένου , έχει υποτάξει τις δύο πρώτες , αφού νομοθετεί όπως θέλει και όχι όπως συμφέρει το λαό αφού , μέσα σε 3 χρόνια , έχει κτίσει το δικό της…ΚΡΑΤΟΣ , διορίζοντας «τα δικά της παιδιά» σε καίριες θέσεις και με παχυλούς μισθούς. Το μόνο που δεν μπορεί να υποτάξει είναι η Δικαιοσύνη , παρά τις τεράστιες προσπάθειες των κυβερνώντων.

Η κυρία Περιστέρα Μπαζιάνα μίλησε και για «έντιμο συμβιβασμό» με τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές. Δυστυχώς , από τις ψευδαισθήσεις , περάσαμε στις «αυταπάτες» , για να καταλήξουμε στον «έντιμο συμβιβασμό». Συμβιβασμός είναι το γεγονός ότι ξεπούλησε τα πάντα για να μείνει στην καρέκλα του ο Τσίπρας; Δυο μνημόνια έφεραν οι Τσίπρας-Καμμένος στην Ελλάδα και την έκαναν…αποικία των δανειστών. Οι…κωλοτούμπες είναι συμβιβασμός ή προδοσία του ελληνικού λαού;

Στις πολιτικές της θέσεις , που διατύπωσε , με την άδεια , υποψιάζομαι , του συζύγου της δε θυμήθηκε να πει τίποτα για τη φτώχεια , για την εξαθλίωση , για τη μετανάστευση των νέων και για τη διάλυση και την κομματοποίηση του κράτους η… Αριστερή κυρία Μπαζιάνα; Ο λαός γνωρίζει πολύ καλά τα λάθη και τα πολιτικά εγκλήματα που έκαναν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στη χώρα , οι δύο αυτοί μοιραίοι άνθρωποι , και τους περιμένει στις …ΚΑΛΠΕΣ το 2018 για να τους ανταμείψει ανάλογα.

Την ίδια περίοδο στα Τρίκαλα είχαμε μια άλλη δήλωση «οργής» της κυρίας Ρωρώ Παϊζάνα , συζύγου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Σάκη Παπαδόπουλου. Ο κ.Παπαδόπουλος , όπως γνωρίζουν όλοι στο νομό μας , ήταν αυτός που επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ ήταν Δ/ντης Κλινικής του Γ.Ν.Τρικάλων , που μίλαγε στα ΜΜΕ για ουμανισμό , για διαφάνεια , για αξιοκρατία και για την διάλυση του ΕΣΥ από τις τότε κυβερνήσεις. Τώρα , όμως , που κάνουν συνεστιάσεις στον 5ο όροφο του Γ.Ν.Τρικάλων και στο ισόγειο , οι γιατροί , οι νοσηλευτές και οι τραυματιοφορείς τρώνε ξύλο από ασθενείς και συνοδούς και επεμβαίνει η Αστυνομία , τώρα που τα νοσοκομεία έγιναν ξέφραγο αμπέλι , γιατί δεν υπάρχει καμία φύλαξη , τώρα που οι 8 στους 10 γιατρούς που προσλαμβάνονται στο ΕΣΥ είναι «παιδιά» του ΣΥΡΙΖΑ , τώρα ο κύριος αυτός εφαρμόζει το «μούγκα στη στρούγκα».

Η κυρία Παϊζάνα λοιπόν έκανε μια δήλωση «οργής» και διαρρηγνύει τα ιμάτιά της , γιατί σε μια συνέντευξη μου σε τοπικό ΜΜΕ ζήτησα να μάθω το πόσα χρήματα μπαίνουν στον οικογενειακό…κορβανά , από το κράτος , στον παραπάνω Εθνοπατέρα. Αυτό δεν είναι ούτε λάσπη ούτε κακό πράγμα αλλά συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολίτη.

Προσωπικά δεν αναφέρθηκα ποτέ στο όνομα της κυρίας αυτής και φυσικά δεν υπήρξα ποτέ θαυμαστής ούτε του Φιντέλ Κάστρο ούτε του Γκαίμπελς. Φαίνεται πως την εξουσία πάντα την ενοχλεί ο έλεγχος.

Είναι γενική διαπίστωση πως με τον κατήφορο που πήρε η αντιλαϊκή συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου , καμία γυναίκα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να την σώσει με αδόκιμες και διαστρεβλωμένες πολιτικές θέσεις. Ας θυμηθούν όλοι τους πως και η Αρτεμισία , στη ναυμαχία της Σαλαμίνας , παρά τη μεγάλη της αγωνιστικότητα , δεν μπόρεσε να σώσει τον Ξέρξη από τη πρωτοφανή καταστροφή , που υπέστη στην περίφημη αυτή ναυμαχία.

Πάντως , όταν συνδέεις την παραμονή , σε οποιαδήποτε εξουσία , με τα προσωπικά και οικογενειακά συμφέροντα τότε να είσαι σίγουρος πως θα τιμωρηθείς από τον λαό στην κατάλληλη στιγμή.