2 ΩΡΕΣ ΚΑΙ 30΄ + 12 ΩΡΕΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ | ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 4-6 άτομα
1 καρέ από γουρουνάκι γάλακτος
1 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
½ φλιτζ. χυμό λεμονιού
150 ml έ.π. ελαιόλαδο
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
3-4 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
1 κλωνάρι δεντρολίβανο φρέσκο
1 κιλό πατάτες
3 μεγάλα κυδώνια
1 κ.σ. μέλι
ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το κρέας από την προηγούμενη ημέρα σε ένα μεγάλο μπολ με τους χυμούς από τα εσπεριδοειδή, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Την επομένη βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα του, το αλατοπιπερώνουμε καλά και το βάζουμε σε μια γάστρα. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τα κυδώνια που έχουμε καθαρίσει και κόψει κυδωνάτα και τα βάζουμε γύρω από το κρέας.
Ρίχνουμε και τη μαρινάδα του κρέατος στο σκεύος, κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στον
αέρα για 2 ώρες. Κατόπιν αφαιρούμε το καπάκι, αλείφουμε το κρέας με λίγο μέλι και το ξαναβάζουμε στον φούρνο για να γκρατιναριστεί και να ροδίσει όμορφα. Σερβίρουμε το κρέας σε πιατέλα και γύρω του αραδιάζουμε ομοιόμορφα τις πατάτες και τα κυδώνια.
Νόστιμο tip: Συνοδεύστε το γουρουνάκι ιδανικά με μια πράσινη σαλάτα της επιλογής σας με ρόδι και βινεγκρέτ
εσπεριδοειδών. Για τη βινεγκρέτ θα χτυπήσετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ½ κ.σ. χυμό λεμονιού, ½ κ.σ. χυμό πορτοκαλιού, ½ κ.γ μουστάρδα, ½ κ.γ μέλι, λίγο αλάτι & πιπέρι.