Γώγος: «Δεν διασωληνώνονται οι ασθενείς με μετάλλαξη Όμικρον»

Αισιόδοξος αναφορικά με την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Έχουμε καλά νέα, φαίνεται ότι η νόσος έχει τεράστια διασπορά με χαμηλή θνητότητα. Το στέλεχος δημιουργεί προβλήματα λόγω των μέτρων αλλά παραμένει σταθερός ο αριθμός των διασωληνωμένων», δήλωσε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο Open ο καθηγητής. Μάλιστα τόνισε πως «δεν διασωληνώνονται οι ασθενείς με Όμικρον».

«Φαίνεται ότι ο ιός γίνεται ηπιότερος. Παίζει το σενάριο να γίνει ενδημικός Και μετά από 1-2 μήνες να είναι καλύτερη η κατάσταση», εξήγησε, ενώ σε σχέση με την εστίαση και το ενδεχόμενο για νέα μέτρα τόνισε πως «είναι στο τραπέζι από καιρό, ίσως τα συζητήσουμε την επόμενη εβδομάδα»

Αναφορικά με την καραντίνα των πέντε ημερών δήλωσε πως «ισχύει για ασυμπτωματικούς» και πρόσθεσε πως «κάθε νοσοκομείο μπορεί να πάρει δικά του μέτρα».

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων και το 50%+1 για το κλείσιμο μιας τάξης τόνισε: «Έτσι πρέπει να είναι για να μπορεί να λειτουργήσει το τμήμα. Αλλά χρειάζεται να γίνονται πολλά τεστ».

topntiki.gr