Γνωρίζουμε τις διατροφικές μας συνήθειες μέσα από την ματιά του WWF Ελλάς

Πανθεσσαλική εκστρατεία και στάση στα Τρίκαλα για την κινητή έκθεση του WWF Ελλάς, όπου σήμερα το μεσημέρι δόθηκε συνέντευξη τύπου στο μουσείο Τσιτσάνη, από εκπροσώπους της στα τοπικά ΜΜΕ για την βιώσιμη διατροφή παιδιών και ενηλίκων και τον σημαντικό ρόλο που παίζουν στην ζωή μας και το περιβάλλον οι διατροφικές μας συνήθειες.

Στις ημέρες που θα βρίσκεται στην πόλη μας η κινητή έκθεση της WWF Ελλάς, την Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Ιανουαρίου, θα έχουν την ευκαιρία όσοι την επισκεφθούν να γνωρίσουν χρήσιμα στοιχεία για την βιώσιμη διατροφή και να προμηθευτούν το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.

Σήμερα ένα στα δύο Ελληνόπουλα, ηλικίας 5 – 17 ετών, πάσχει από παχυσαρκία, με την Ελλάδα να κατέχει θλιβερή πρωτιά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ίδια στιγμή η κατανάλωση τροφίμων στην Ευρώπη αντιπροσωπεύει το 20 – 30% του συνόλου του αποτυπώματος των νοικοκυριών στον πλανήτη, ενώ το 1/3 των τροφίμων που παράγονται σε όλο τον κόσμο πετιέται στα σκουπίδια. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η διατροφή μας – αν δεν είναι σωστή – κοστίζει στην υγεία μας αλλά και τον πλανήτη! Για αυτόν τον λόγο, το WWF Ελλάς εγκαινίασε σήμερα τη νέα πανελλήνια εκστρατεία του για τη βιώσιμη διατροφή: «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης».

Βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά, σεμινάρια σε γονείς και εκπαιδευτικούς, πρακτικές συμβουλές για την υγιεινή διατροφή των παιδιών, έξυπνοι τρόποι για να προστατεύσουμε μέσα από το πιάτο μας, την υγεία μας αλλά και τον πλανήτη.

Με αυτά τα «συστατικά», η πανθεσσαλική εκστρατεία του WWF Ελλάς έρχεται σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα για να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το φαγητό και μας καλεί να μαγειρέψουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας. Τα κύρια στοιχεία της νέας αυτής εκστρατείας: ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού, η νέα ιστοσελίδα www.wwf.gr/food και μία κινητή διαδραστική έκθεση.

Tο εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος είναι έτοιμο προς διανομή σε όλα τα σχολεία της χώρας. Παιδιά και ενήλικες θα μάθουν με ποιον τρόπο η επιλογή τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη και λίπη, καθώς και η σωστή κατανάλωση ψαρικών σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού, προστατεύουν την υγεία μας και περιορίζουν ταυτόχρονα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

 

Δείτε περισσότερα για τη νέα εκστρατεία του WWF Ελλάς εδώ: http://food.wwf.gr/