Γνωρίστε την Τρικαλινή συγγραφέα του παιδικού βιβλίου «Λέων και Δανάη» Χριστίνα Αλεξίου

«Δύο μικρά γατάκια, Ο Λέων και η Δανάη, γεννιούνται σε ένα ορεινό κτήμα της θεσσαλικής γης. Ένα παραδεισένιο μέρος μέσα στη φύση! Οι πρώτοι μήνες της ζωής τους κυλάνε ξένοιαστα, όλο παιχνίδι και σκανταλιές. Σύντομα όμως θα φύγουν από το όμορφο κτήμα και τη γλυκιά μανούλα τους, για το νέο τους σπίτι. Εκεί θα γνωρίσουν καινούριους φίλους και οι περιπέτειες θα συνεχιστούν. Ωστόσο η μεγάλη δοκιμασία θα αρχίσει όταν τα εγγονάκια της ιδιοκτήτριας του σπιτιού που μένουν, θα πάρουν μαζί τους τα δύο γατάκια σε μια εκδρομή ψηλά στο βουνό.

Τις ιστορίες τους τις διηγείται ο Λέων, με γλαφυρότητα και χιούμορ. Ποια θα είναι η κατάληξη της μεγάλης περιπέτειάς τους; Μια διδακτική ιστορία ξετυλίγεται, για τους μικρούς φίλους της φύσης και της περιπέτειας. Μια ιστορία που εξυμνεί αξίες όπως η αδελφική αγάπη, η φιλία και η συλλογικότητα, σε ένα διήγημα που μυρίζει Ελλάδα μιας άλλης εποχής!»

Ας δούμε όπως πως αυτοπροσδιορίζεται η ίδια η συγγραφέας:

Ονομάζομαι Αλεξίου Χριστίνα και είμαι γεννημένη στις 23 Οκτώβρη του 1984, στα Τρίκαλα, των οποίων είμαι πλέον μόνιμη κάτοικος. Είμαι έγγαμη, μητέρα δύο μικρών αγοριών. Έλαβα το πτυχίο μου στις οικονομικές επιστήμες από το Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών, το 2008 με τον χαρακτηρισμό «Λίαν καλώς». Μιλώ αγγλικά και ιταλικά και έχω εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα τα χρόνια πριν γίνω μητέρα. Πλέον είμαι περισσότερο αφοσιωμένη στην ανατροφή των παιδιών μου και έτσι είχα τον χρόνο να ολοκληρώσω το λογοτεχνικό μου έργο, «Λέων και Δανάη, περιπέτεια στο βουνό», που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2020, από τις εκδόσεις Σιδέρης. Ακόμη, το διήγημα μου με τίτλο: «Στα στενά του Βαρουσίου» διακρίθηκε σε διαγωνισμό συγγραφής και εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2014, μαζί με άλλα, από τις εκδόσεις iwrite.gr σε συνεργασία με τις πρότυπες εκδόσεις Πηγή, στον συλλογικό τόμο: «Ιστορίες της πόλης μας, Τρίκαλα». Τέλος αναφέρω ότι έχω γράψει αρκετά, σύντομα διηγήματα για ενήλικες και παιδιά, που δημοσιεύτηκαν, λαμβάνοντας θετική ανταπόκριση από το αναγνωστικό κοινό, στις διαδικτυακές ιστοσελίδες 52weekswritingchallenge.gr της συγγραφέας Μαρίας Καλύβας και στην pavsilipon.blogspot.com , της καθηγήτριας, θεολόγου εν ενεργεία, Σέβης Κωνσταντινίδου, που ασχολείται και η ίδια με την συγγραφή.