Για το γλύκισμα (fudge) λευκής σοκολάτας με φυστίκι και cranberries θα χρειαστείτε
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 3 φλιτζ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 φλιτζ. αποξηραμένα cranberries
- 1 φλιτζ. αποφλοιωμένα φιστίκια
Εκτέλεση
- Ρίξτε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέστε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας.
- Ανακατέψτε τα δύο συστατικά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει πηχτό.
- Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίξτε τα cranberries και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε τη βανίλια και το αλάτι και ανακατέψτε.
- Προσθέστε και τα φιστίκια και συνεχίστε το ανακάτεμα.
- Σε μία φόρμα ψησίματος ή βαθύ ταψί απλώστε λαδόκολλα και ρίξτε όλο το μείγμα σας απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
- Καλύψτε το σκέυος με αλουμινόχαρτο.
- Αφήστε το στο ψυγείο για 4 ώρες ώστε να παγώσει αλλά να είναι ακόμα μαλακό και να κόβεται εύκολα.
- Κόψτε το φοντάν (fudge) σε κομμάτια της αρεσκείας σας και απολαύστε το!