Γκάλοπ Marc: Άνετο προβάδισμα της ΝΔ με 9,3% παρά την ακρίβεια και την φθορά

Χωρίς αντίπαλο εξακολουθεί να παίζει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός (κάρτες)

Στην χειρότερη καμπή της κυβερνητικής τετραετίας η ΝΔ διατηρεί άνετο προβάδισμα, μεγαλύτερο και από τις τελευταίες εκλογές, επιβεβαιώνοντας όλες τις σοβαρές πολιτικές εκτιμήσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί ισχυρό αντίπαλο για τη ΝΔ και ότι όταν έρθει η ώρα των εκλογών με την συσπείρωση του κεντροδεξιού χώρου η ψαλίδα της διαφοράς θα ανοίξει ακόμα περισσότερο. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για τον Ant1 η ΝΔ προηγείται με διαφορά 9,3%. Ενδιαφέρουσα η κάρτα για τον μεσαίο χώρο στον οποίο έχουν σαφές προβάδισμα η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ.

Στη δημοσκόπηση που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ-1 με το Νίκο Χατζηνικολάου, η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφο ποσοστό 30,8% (έναντι 32,5% της προηγούμενης μέτρησης), ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5% (άνοδος μόλις 0,3%) , το ΚΙΝΑΛ στο 14% (από 14,5%) το ΚΚΕ 5,5% (από 5,8%) η Ελληνική Λύση 4,7%. Το ΜέΡΑ25 είναι στο 2,9%.

Πρόθεση ψήφου στους κεντρώους ψηφοφόρους

Στο χώρο του κέντρου η ΝΔ κυριαρχεί με 25,9%, ενώ το ΚΙΝΑΛ έρχεται σε απόσταση αναπνοής με 23,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ μακράν τρίτος στο συγκεκριμένο ακροατήριο με 19%.

Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ θέλει το 26,8%

Το 26,8% επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ. Το 14,4% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, το 132% αυτοδύναμη υβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το 9,6% συγκυβέρνηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ. Ένα 7% προτιμά κυβέρνηση τεχνοκρατών με στήριξη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και ένα 2,5% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΚΙΝΑΛ.

fimotro.gr