Γηροκομείο Βόλου: Δύο εργαζόμενες θετικές στον κορωνοϊό- Η μία είχε εμβολιαστεί με μία δόση

Δύο εργαζόμενες στο Γηροκομείο Βόλου εντοπίστηκαν θετικές στον κορωνοϊό, με τη διοίκηση να λαμβάνει τα προβλεπόμενα μέτρα και να τις θέτει σε καραντίνα, όπως και όσους εργαζόμενους ήρθαν σε επαφή μαζί τους. Η μία εκ των δύο εργαζομένων, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της διοίκησης, είχε εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου.

Οι ηλικιωμένοι είναι καλά στην υγεία τους και κανείς δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Γηροκομείου Βόλου την Δευτέρα 5/7/2021 πραγματοποιήθηκε ο εβδομαδιαίος δειγματοληπτικός έλεγχος του προσωπικού του Ιδρύματός μας με rapid test από τον συνεργαζόμενο ιατρό και βρέθηκε θετική στον COVID-19 μια εργαζόμενη.

Έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες και πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα βάσει των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, και τέθηκαν εκτός εργασίας ή συγκεκριμένη εργαζόμενη καθώς και εργάστηκαν μαζί της.

Την Τρίτη  6/7/2021 πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτικός έλεγχος με PCR και βρέθηκε θετική στον COVID-19 άλλη μια εργαζόμενη, η οποία είχε νοσήσει στο παρελθόν και έχει εμβολιαστεί με την 1η δόση του εμβολίου.

Σήμερα Τετάρτη 7/7/2021 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε το Γηροκομείο κάνοντας δειγματοληπτικό έλεγχο PCR στο ηλικιωμένους και στους εργαζόμενους και τα αποτελέσματα αναμένονται.

«Να διαβεβαιώσουμε τους συγγενείς των ηλικιωμένων μας ότι είναι καλά στην υγεία τους, χωρίς συμπτώματα. Για την εξέλιξη της καταστάσεως θα σας κρατάμε ενήμερους. Τέλος και για πολλοστή φορά να παροτρύνουμε τους εργαζόμενούς μας, όπου το σύνολό του παραμένει ανεμβολίαστο, να επανεκτιμήσουν την δυνατότητα εμβολιασμού, ενόψει και νέας μετάλλαξης Δέλτα του COVID-19», επισημαίνεται από την Διοίκηση του Γηροκομείου.

Πηγή: magnesianews.gr