Γιούχα και για τον Σηφουνάκη από αρχιτέκτονες

sifounakisΔεν ήξερε απο πού να φύγει σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νίκος Σηφουνάκης. Αρχιτέκτονες, φοιτητές και επαγγελματίες, του επιφύλλασαν «πανυγηρική» υποδοχή με πανό και «γιουχαρίσματα» στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρχιτεκτόνων.

Ούτε πέντε λεπτά δεν κατάφερε να μιλήσει στο βήμα ο κ. Σηφουνάκης και έφυγε στην κυριολεξία τρέχοντας ουτως ώστε να προλάβει τα «χουνέρια» που έπαθε ο κι. Πάγκαλος.

«Υπουργέ της Τρόικας σήκω φύγε» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι αρχιτέκτονες μην αφήνοντας τον κ. Σηφουνάκη να αρθρώσει έστω μια λέξη και αναγκάζοντας τον να αποχωρήσει κακήν κακώς από το συνέδριο για το οποίο είχε προσκληθεί να μιλήσει. Μέσα από συνθήματα στα πανό εναντίον του κ. Σηφουνάκη οι αρχιτέκτονες διαμαρτύρονταν παράλληλα και για τα έντονα προβλήματα στο κλάδο τους.

Φαίνεται ότι οι πολιτικοί της χώρας και δη οι βουλευτές της Κυβέρνησης βιώνουν μια πολιτική «Σπιναλόγκα» δεχόμενοι γιαούρτια, γιουχαρίσματα και…ξύλο όταν γίνουν αντιληπτοί σε κοινή θέα από τους  εξαγριωμένους εξαιτίας της κοινωνικής αδικίας και της οικονομικής κρίσης πολίτες.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του κ. Πάγκαλου, τον οποίο γιαούρτωσαν οι κάτοικοι της Κερατέας την περασμένη Τετάρτη, ενώ παράδειγμα προςμίμηση για τους συναδέλφους του αποτελεί ο κ. Χρυσοχοίδης, ο οποίος είχε την απαραίτητη «διορατικότητα» να αναβάλει την ομιλία του την περασμένη Πέμπτη στην Άνω Γλυφάδα λόγω τεταμμένου κλίματος.

newpost