Η γιορτή για την 25η Μαρτίου 1821 στο 3ο και 32ο Δημοτικά Σχολεία Τρικάλων (φωτό+βίντεο)

Με μια άψογη γιορτή από κάθε άποψη, που κέρδισε την συγκίνηση, τον θαυμασμό και το χειροκρότημα όλων όσοι την παρακολούθησαν, μαθητών και γονέων, το 3ο και 32ο Δημοτικά Σχολεία Τρικάλων, τίμησαν σήμερα την μεγάλη εθνική επέτειο με την απελευθέρωση στης Ελλάδας από τους Τούρκους.

Για το μήνυμα και το νόημα της ημέρας μίλησε στην αρχή της εκδήλωσης σε γονείς και μαθητές, ο Διευθυντής του 32ου Δημοτικού Σχολείου Αθανάσιος Κατσιούλας, ενώ στην συνέχεια οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης των δύο σχολείων τραγούδησαν επίκαιρα τραγούδια για τον μεγάλο ξεσηκωμό των Ελλήνων, υπό την καθοδήγηση της μουσικού κ. Ματούλας Μαγγουρίτσα και έπαιξαν με καταπληκτικό αυθορμητισμό και περίσσιο ταλέντο ένα όμορφο Θεατρικό δρώμενο, φορώντας τις παραδοσιακές στολές εκείνης της εποχής, αποσπώντας το ζεστό και αυθόρμητο χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.

Την ευθύνη και οργάνωσης της όμορφης αυτής σχολικής γιορτής είχαν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Ειρήνη Πανάγου, Νικόλαος Κεραμιώτης και Κων/νος Πέτρου.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι μαθητές τραγούδησαν από σκηνής τον εθνικό μας ύμνο, ενώ ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νικόλαος Παπαευθυμίου, συνεχάρη όλους τους εμπλεκομένους στην γιορτή για την άψογη παρουσίαση τους.