Γιορτές τέλος, «Μύλος των Ξωτικών» τέλος. Τώρα τα κεφάλια μέσα και…καλά ξεμπερδέματα

Ένα γενικά καλό διάστημα ήταν αυτό το εορταστικό 15νθήμερο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για μας τους Τρικαλινούς, αν εξαιρέσει κανείς τα «μαύρα σύννεφα» που πλανώνται πάνω από τα κεφάλια μας, από την μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον. Όλοι λίγο πολύ περάσαμε καλά, όλοι βγήκαμε έξω, περπατήσαμε, κυκλοφορήσαμε, ήρθαμε σε επαφή με φίλους και συγγενείς, διασκεδάσαμε. Όλα αυτά λόγω του εορταστικού κλίματος των Άγιων ημερών.

Και σε επίπεδο πόλης όμως και τοπικής αγοράς δεν τα πήγαμε άσχημα, αφού για πολλοστή φορά οι χιλιάδες επισκέπτες που ήρθαν στη πόλη και το νομό για τον «Μύλο των Ξωτικών» κυρίως αλλά όχι μόνο γι΄αυτό, ενίσχυσαν με τον οβολό τους την τοπική οικονομία, γεμίζοντας ξενοδοχεία, ταβέρνες, καφετέριες κλπ. και κυρίως διαφημίζοντας την πόλη μας σε όλο το πανελλήνιο. Το brandname των Τρικάλων διαφυλάχθηκε και με το παραπάνω, αφού όπως αποδείχθηκε από τις εξελίξεις, ήταν πέρα για πέρα σωστή η απόφαση της δημοτικής αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Δημήτρη Παπαστεργίου, να προχωρήσει, παίρνοντας αρκετό ρίσκο, στην τέλεση του «Μύλου των Ξωτικών».

Τώρα που οι γιορτές πέρασαν και ο «Μύλος των Ξωτικών» αποτελεί παρελθόν, όλοι εμείς εδώ στα Τρίκαλα καλούμαστε να διαχειριστούμε όλη αυτή την κατάσταση που ζήσαμε τις φετινές γιορτές και να αρχίσουμε ήδη να κάνουμε σχέδια για τον επόμενο «Μύλο των Ξωτικών», που θα πρέπει να είναι σαφώς πολύ καλύτερος και ανώτερος από τον φετινό. Τώρα που οι γιορτές πέρασαν και…η σκόνη από τις ορδές των επισκεπτών πάει να κατακάτσει, ήρθε η ώρα να βάλουμε τα κεφάλια και πάλι μέσα και να γυρίσουμε στην καθημερινότητα μας. Τα δεδομένα άλλωστε αυτό επιτάσσουν. Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και μαζί μ΄αυτά μεγαλώνει ο κίνδυνος η διασπορά του «αόρατου εχθρού» να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Χρειάζεται προσοχή απ΄όλους μας το επόμενο διάστημα και κυρίως χρειάζεται θωράκιση του οργανισμού απέναντι στον ιό, σε όσους συμπολίτες δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο. Η αλήθεια είναι ότι η μικρή μας κοινωνία «πληγώθηκε» πολύ βαριά όλο αυτό το διάστημα από νοσηλείες και θανάτους γνωστών συμπολιτών και ως κοινωνία, δεν έχουν το περιθώριο και την πολυτέλεια να χάσουμε άλλους ανθρώπους και μάλιστα στην πιο παραγωγική τους ηλικία. Τώρα μέσα τα κεφάλια λοιπόν και καλά ξεμπερδέματα με τον κορονοϊό, που τόσο πολύ μας έχει ταλαιπωρήσει!