Γιώργος – Βενιζέλος: Αίτηση… διαζυγίου μετά το ραντεβού

benizelos giorgos

Σε αντίθεση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έβαλε θετικό πρόσημο στη συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου, το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού έβγαλε ανακοίνωση στην οποία, εμμέσως πλην σαφώς, αναφέρει ότι οι δυο τους… διαφώνησαν σε όλα.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε για ακόμη μια φορά τις απόψεις του, οι οποίες είναι γνωστές και διατυπωμένες δημοσίως.

Σύμφωνα με το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού υπήρξε μια «χρήσιμη» ανταλλαγή απόψεων για τα εθνικά θέματα, ωστόσο, φαίνεται πως, αναφορικά με την πορεία της χώρας και, κυρίως, το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, οι δύο άνδρες έχουν διαφορετική αντίληψη.

«Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου, επανέλαβε τις ενστάσεις και διαφωνίες του, τόσο με επιλογές που έχουν γίνει, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της ΔΗΠΑΡ, ενστάσεις και διαφωνίες που πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να στείλει και γραπτώς τις προτάσεις του στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι απόψεις του Γιώργου Παπανδρέου, είναι γνωστές και διατυπωμένες κατ” επανάληψη δημοσίως – και για τη χώρα και για το Κίνημα.

Αυτές τις απόψεις και τις θέσεις διατύπωσε και στην συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στη συνάντηση, έγινε αναλυτική συζήτηση και μια χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων για τα εθνικά θέματα και τις εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, η οποία ταλανίζεται από αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις.

Επίσης, αναλυτική συζήτηση έγινε και για την πορεία της χώρας και την υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση, στη διάρκεια της οποίας ο Γιώργος Παπανδρέου, επανέλαβε τις απόψεις και τις θέσεις του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην απόλυτη ανάγκη μεταρρυθμίσεων με δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο, που έχει ανάγκη η χώρα και για να απαλλαγεί από τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος, που μας οδήγησαν ένα βήμα πριν από μια εθνική τραγωδία και για να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον, απαλλαγμένο από πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές.

Επισήμανε δε, ότι θα πρέπει να αποφεύγονται κινήσεις χωρίς σχέδιο, που αποδυναμώνουν τη θέση της χώρας, όπως συνέβη πρόσφατα και την εκθέτουν σε κινδύνους.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου, επανέλαβε τις ενστάσεις και διαφωνίες του, τόσο με επιλογές που έχουν γίνει, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της ΔΗΠΑΡ, ενστάσεις και διαφωνίες που πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος.

Την πρότασή του θα αποστείλει και γραπτώς προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο».

Πηγή:  iefimerida.gr 

.