Γιώργος Σπαθής: κατέρχομαι στις εκλογές για να ενώσω ευρύτερες κοινωνικές ομάδες και να νικήσω

Αποφασισμένος και αισιόδοξος εμφανίστηκε κατά την σημερινή του συνέντευξη στην εκπομπή «Στον απόηχο των γεγονότων» που παρουσιάζει ο Σωκράτης Τσαγκαδόπουλος στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων και εκ νέου υποψήφιος για το δημαρχιακό αξίωμα Γιώργος Σπαθής.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρικκαίων ανέφερε σε σημεία της συνέντευξης του, πως «η διαδικασία για την απόφαση για την στήριξη υποψήφιου της Ν.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ. για τον δήμο  Τρικάλων είναι αντιδημοκρατική, αντικαταστατική και  αντιδεοντολογική και καταρρακώνει τις  θεσμικές αρχές και άξιες ,εν τέλει είναι άκυρη, για αυτό είμαι πεπεισμένος ότι ο τομέας αυτοδιοίκησης  του κόμματος δεν θα την εγκρίνει και ούτε θα πάρει ούτε θα πάρει θέση.

Κατέρχομαι σε αυτές τις εκλογές με στόχο να ενώσω τις ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις, τους ενεργούς πολίτες και να πέτυχω νίκη στις επερχόμενες εκλογές, για να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος και να αλλάξουμε την πόλη.  Άφησα πίσω έργο ενταγμένα στο Γ’ Κ.Π.Σ .  σχεδόν είκοσι πέντε εκατομμύρια ευρώ και το αποτέλεσμα ήταν μην αξιοποιηθεί το πρόγραμμα και ο δήμος από την ενάτη θέση της κατάταξης στο πρόγραμμα κατέληξε στην ενενηκοστή. Αυτό και μόνο του αποτελεί επίτευγμα για τον δήμο .

Το έργο που συντελέστηκε την περίοδο που ήμουν Δήμαρχος ήταν τεράστιο και σε θεσμικό επίπεδο, όπως η πενταετής θητεία και εναρμόνιση των εκλογών στην Τ.Α.  με τις ευρωεκλογές. Μετά τις εκλογές  έως την ανάληψη των καθηκόντων η απερχόμενη δημοτική αρχή να μην δεσμεύει τον δήμο με αποφάσεις της και ούτε ο δήμαρχος να υπογράφει συμβάσεις έργου».

Ο Γιώργος Σπαθής δεν παρέλειψε να αναφερθεί εκτενώς και στα έργα που έγιναν επί της θητείας του, όπως το ΚΤΕΛ, οι φύλακες ,η παραμονή της ΣΜΥ στα Τρίκαλα, ο ΧΥΤΑ, το παρκινγκ στα δικαστήρια, η ολοκλήρωση του κτιρίου Ματσόπουλου και η ένταξη του στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου πολιτισμού με συγχρηματοδοτούμενες δράσεις από το κοινοτικό ταμείο ανάπτυξης, αναπλάσεις του Αγιαμονιώτη  και του περιβάλλοντος χώρου και αρκετά άλλα ακόμη.