Γιώργος Παπασίμος: Παραμένω στις επάλξεις ως ενεργός και ανήσυχος πολίτης

Για τα κρίσιμα εθνικά θέματα μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση και τον Δημήτρη Παδιό, ο έγκριτος νομικός και παλαιότερα Νομαρχιακός Σύμβουλος και υποψήφιος Βουλευτής και Νομάρχης Τρικάλων Γιώργος Παπασίμος.

Αναφορικά με την συνεχιζόμενη Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, το πρώην ιδρυτικό μέλος του ΔΗΚΚΙ τόνισε χαρακτηριστικά: «Διανύουμε μια πολύ δύσκολη συγκυρία ως χώρα στα εθνικά μας θέματα και οι σχέσεις μας με την γειτονική Τουρκία δοκιμάζονται καθημερινά. Προσωπικά δεν είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να συμβεί κάτι θετικό, καθώς οι Τούρκοι και ο Ερντογάν ακολουθούν πιστά μια διαχρονική στρατηγική, που είναι η διεκδίκηση εδαφών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σ’ αυτό μεγάλη ευθύνη έχουν όλες οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις που ακολούθησαν μια κατευναστική πολιτική στα εθνικά θέματα. Η οικονομική κρίση την τελευταία 10ετία που δοκίμασε την χώρα μας, είχε ως αποτέλεσμα να διευρυνθεί κατά πολύ η ανισότητα των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Έτσι ενώ εμείς μείναμε πίσω σημαντικά στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, η άλλη πλευρά φρόντισε να εξοπλιστεί με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα και σίγουρα υπερτερεί σε εξοπλισμό έναντι της Ελλάδας.

Η χώρα μας, που είναι σαφώς μια φιλειρηνική χώρα, θα πρέπει να αναζητήσει ισχυρές συμμαχίες στην Ευρώπη, όπως με τη Γαλλία που έχουμε κοινά συμφέροντα, που θα την βοηθήσει να βάλει οριστικά τέρμα στον επεκτατισμό της Τουρκίας. Η σημερινή επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν και Δένδια-Τσαβούσογλου με αφορμή τον φονικό σεισμό ΒΔ της Σάμου, δε νομίζω πως θα σταθεί ικανή να γεφυρώσει τις διαφορές των δύο πλευρών».

Δριμεία κριτική άσκησε ο Γιώργος Παπασίμος και στους κυβερνητικούς χειρισμούς, όσον αφορά την αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων, αλλά και της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας ως ελλιπή την στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε προσωπικό επίπεδο ο κ. Παπασίμος ανέφερε ότι εδώ και κάποια χρόνια είναι πολιτικά ανένταχτος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου πολιτικού φορέα με στόχο την ανάδειξη και προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων, ενώ ερωτηθείς να απαντήσει αν προταθεί για κάποιο αξίωμα στις επόμενες εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ ή ενδεχομένως από το ΚΙΝΑΛ τι θα πράξει, αρκέστηκε να σχολιάσει πως «Αυτή την στιγμή δεν μ’ ενδιαφέρει κάποιο αξίωμα, παραμένω στις επάλξεις ως ενεργός και ανήσυχος πολίτης».