Γιώργος Καραμπελιάς: Πατριωτική Αναγέννηση απέναντι στην παρακμή

Η απόφαση μου να συμμετάσχω στις εκλογές για το δήμο της Αθήνας αποτελεί μια απάντηση στην παρακμή που πνίγει, τόσο στην Αθήνα όσο και ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι ανάγκη να ανοίξει μια νέα εποχή μετά το  εφιαλτικό τέλος της μεταπολιτευτικής περιόδου, που τελειώνει μέσα στις φωτιές που έκαψαν τους εκατό συμπολίτες μας στο Μάτι.

Είναι άμεση ανάγκη για μία εναλλακτική πρόταση που να αντιστρατεύεται τον εθνομηδενισμό, χωρίς παράλληλα να επιτρέπει σε φασιστικές, και πατριδοκαπηλικές αντιλήψεις να μονοπωλούν τα πατριωτικά αισθήματα του ελληνικού λαού.

Απέναντι στους τρεις συστημικούς υποψηφίους μιας αποεθνικοποιημένης Αθήνας των ΜΚΟ, και στη φασιστική αναδίπλωση, πρέπει να υπάρξει μια εναλλακτική πρόταση που να συνδυάζει την εμμονή στην παράδοση και ταυτόχρονα το άνοιγμα στην ελληνική οικουμενικότητα,  που να συνδυάζει τον πατριωτισμό με τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Γι’ αυτό οι εκλογές στην Αθήνα, ταυτόχρονα πρωτεύουσα του υπαρκτού ελληνισμού και πόλη με χιλιάδες προβλήματα και ανάγκες, απαιτούν μια σύνθεση ανάμεσα στον ελληνισμό και την τοπικότητα:

Η απόρριψη του υδροκεφαλισμού και του παρασιτισμού που καταστρέφει την Ελλάδα και μιας Αθήνας χωματερής της παγκοσμιοποίησης και του airbnb, πρέπει να συνοδευτεί με συγκεκριμένα μέτρα αποκέντρωσης και ενίσχυσης της γειτονιάς.

Η εμμονή στο δημογραφικό και τη φυγή των νέων, θα πρέπει να μεταφραστεί σε συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση των νέων ζευγαριών και την επιστροφή των κατοίκων στις γειτονιές που έχουν εγκαταλείψει·

Η γενική αναφορά στο μεταναστευτικό πρόβλημα θα περιλαμβάνει προτάσεις για την απογκετοποίηση του κέντρου της Αθήνας·

Η επισήμανση της σημασίας της ορθοδοξίας για τον ελληνισμό σημαίνει τη διασύνδεση των κοινωνικών υπηρεσιών με το κοινωνικό έργο των ενοριών, σε αντίθεση με την ολοκληρωτική παράδοση των κοινωνικών υπηρεσιών στις ποικιλώνυμες και αδρά αμειβόμενες ΜΚΟ της παγκοσμιοποίησης και των δικτύων του Σόρος·

Η κοινωνική αλληλεγγύη και η κοινοτική παράδοση των Ελλήνων, θα πρέπει να συνδεθεί με την αντιμετώπιση του ζητήματος των αστέγων και της φτώχιας ·

Στον πολιτισμό, ανάμεσα στα «παλλόμενα πέη» του Γιαν Φαμπρ και του Μπαλτά από τη μία και τα σαρβάιβορ από την άλλη να προτάξουμε έναν πολιτισμό σύγχρονο αλλά ριζωμένο στην ελληνική διαχρονία, της Αθήνας ως της πόλης του Σωκράτη, της Αγίας Φιλοθέης, του Μακρυγιάννη και του Σεφέρη.

Απέναντι στο αυτιστικό μοντέλο του εγκλωβισμού της νεολαίας στην αρπάγη των σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων και του κινητού θα πρέπει να προβληθεί μια νέα κοινωνικότητα και η πολύμορφη ενίσχυση της πολιτισμικής δραστηριότητας της νέας γενιάς.

Η κατάρρευση των υποδομών αλλά και του εξευτελισμού όλων των κρατικών υπηρεσιών, που καταδείχθηκε με τον τραγικότεροι τρόπο στο ολοκαύτωμα  στο Μάτι, αποτυπώνεται στην άθλια κατάσταση των υποδομών της πόλης, που στην ίδια τη βιτρίνα της, στο τουριστικό κέντρο της, παρουσιάζεται ως μια πόλη ρυπαρή με σπασμένα και κατάμαυρα πεζοδρόμια, χωρίς καν καλάθια απορριμμάτων και πράσινο, μια τριτοκοσμική παρασιτική πρωτεύουσα.

Ως χώρα και ως λαός δεν έχουμε πλέον άλλα περιθώρια ούτε άλλο δρόμο πέρα από τη μεταβολή του πολιτισμικού μας κεφαλαίου στο τελευταίο όπλο για την ανάταξή μας. Η πρόταση μας θέλει να συνδυάσει το όραμα μιας Αθήνας, μητρόπολης του ελληνισμού το 2021, διακόσια χρόνια μετά την Επανάσταση, σε μια Ελλάδα αποκεντρωμένη και ζωντανή, μέχρι το τελευταίο χωριό, με την καθημερινότητα όλων, σε μια αξιοβίωτη πόλη.

Σε ένα ψηφοδέλτιο επιδιώκει την Υπέρβαση, πέραν της Αριστεράς και της Δεξιάς, καλούμε όλους, άσχετα από πολιτική προϊστορία, φύλο, ηλικία κ.λπ., αρκεί να αποδέχονται τον δημοκρατικό πατριωτισμό, να συμμετάσχουν στην προσπάθειά μας, για τη διαμόρφωση του ίδιου του προγράμματός μας· για να φέρουμε το μήνυμά μας στο σύνολο των συμπολιτών μας.