Γιώργος Ηλιάδης: Μας εξέπληξε ευχάριστα η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει νωρίτερα την εστίαση

Για το επικείμενο άνοιγμα της εστίασης την δεύτερη μέρα του Πάσχα 3 Μαΐου, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στον Δημήτρη Παδιό στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο Γιώργος Ηλιάδης με την ιδιότητα του ως Πρόεδρος του σωματείου καφετεριών Τρικάλων.

Όπως τόνισε ο κ. Ηλιάδης η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει την εστίαση περίπου 15 μέρες νωρίτερα, απ’ ότι είχε αρχικά προαναγγείλει βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, εξεπλήττοντας θετικά όλους τους επαγγελματίες του κλάδου.

Ο Πρόεδρος του σωματείου καφετεριών αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όλα τα μέτρα που θα λειτουργήσουν τα καταστήματα (αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους, μέχρι 6 άτομα σε κάθε τραπέζι, αποστάσεις 1,5 μέτρου ανά τραπέζι, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε σερβιτόρους και πελάτες μέχρι να φτάσει η παραγγελία κλπ.), τονίζοντας ότι όπως και πριν έτσι και τώρα όλοι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, θα τηρήσουν κατά γράμμα όλα τα μέτρα ασφαλείας για την διαφύλαξη της ατομικής και δημόσιας υγείας.

Ερωτηθείς να σχολιάσει αν γνωρίζει ο ίδιος καταστήματα που δεν θα ανοίξουν μετά από όλο αυτό το διάστημα που έμεινε κλειστή η εστίαση, ο Γιώργος Ηλιάδης απάντησε πως μέσα από τις επαφές του με τους συναδέλφους του δεν διαπίστωσε ένα τέτοιο πράγμα. Οι περισσότερες επιχειρήσεις θα ανοίξουν κανονικά, τώρα αν υπάρξουν 1-2 μεμονωμένες περιπτώσεις που ίσως δεν μπορέσουν να ανοίξουν, είναι κι αυτό μέσα στο πρόγραμμα της ελεύθερης αγοράς, του ανταγωνισμού και των δυνατοτήτων κάθε επιχείρησης, ανέφερε χαρακτηριστικά.