Γιώργος Οικονόμου : 5 ερωτήσεις και απαντήσεις μπροστά στην κάλπη

oikonompy_giorgos

 

 

 

 

1.Πως θα θωρακίσουμε την περιοχή μας απέναντι στην κρίση;

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να εφαρμόσουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης και βεβαίως να αξιοποιήσουμε το σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό που έχουμε. Στοχευμένη τουριστική προβολή για επισκέπτες όλο το χρόνο, αξιοποίηση της παραγωγής των αγροτικών προϊόντων με πιστοποίηση, τυποποίηση, προβολή και σωστή διανομή, υποδομές κυρίως στο οδικό και το σιδηροδρομικό δίκτυο. Επιπλέον, μπορούμε να δώσουμε έμφαση και να συντονίσουμε δράσεις για την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Ο Νομός μας διαθέτει πολλούς νέους επιστήμονες με γνώσεις και εξειδικεύσεις που αναζητούν διεξόδους για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες και τις ιδέες τους, αλλά και τις νέες τεχνολογίες. Έτσι θα βάλουμε την περιοχή μας σε μια νέα τροχιά, έτσι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που είναι και το μεγάλο ζητούμενο. Αν πετύχουμε αυτά, είμαι βέβαιος ότι θα αλλάξει πλήρως η εικόνα του Νομού και θα αλλάξει σίγουρα προς το καλύτερο και η ζωή των Τρικαλινών.

2.Τι χρειάζεται η Ελλάδα;

Όποια κυβέρνηση προκύψει να εργασθεί σκληρά. Εμείς λέμε ότι σε τόσο κρίσιμες στιγμές μόνη λύση είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Από τη μία να διαπραγματευθεί σκληρά με τους εταίρους μας για να πετύχουμε καλύτερους όρους στη δανειοδότηση και από την άλλη να οικοδομήσει ένα κράτος κανόνων και όχι εξαιρέσεων. Να προχωρήσει χωρίς καμιά καθυστέρηση τις αυτονόητες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος χωρίς καμιά απολύτως καθυστέρηση, χωρίς κανέναν συμβιβασμό. Αυτό που σίγουρα δε χρειάζεται η Ελλάδα είναι ψευτοτσαμπουκάδες που μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο τις μέχρι σήμερα θυσίες μας.

3.Τι κρίνεται την Κυριακή;

Την Κυριακή οι Έλληνες παίρνουμε την τελική απόφαση για το μέλλον μας. Αν στις 6 Μαΐου η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας ψήφισε με θυμό έχοντας στόχο να τιμωρήσει, στις 17 Ιουνίου καλούμαστε να επιλέξουμε ποιο δρόμο θα ακολουθήσει η χώρα. Εμείς λέμε ότι ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εμείς λέμε ότι τώρα που αλλάζει το κλίμα στην Ευρώπη και έχουμε στα χέρια μας τη συμφωνία δανειοδότησης και διαγραφής τόσο μεγάλου μέρους του χρέους μας, μπορούμε να πετύχουμε καλύτερους όρους. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ο πυλώνας σταθερότητας μετά τις εκλογές, μπορεί να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση.

4.Δεν έχει ευθύνες το ΠΑΣΟΚ για τη σημερινή κατάσταση της χώρας;

Είμαστε το μόνο κόμμα που έχουμε κάνει ουσιαστική αυτοκριτική για τα λάθη μας, ξέρουμε πολύ καλά ότι έχουν πληγωθεί οι πολίτες από άδικες αλλά αναγκαίες τις περισσότερες φορές αποφάσεις της προηγούμενης περιόδου. Πιστεύω όμως επίσης ότι ο  καθένας θα συμφωνήσει ότι η τιμωρία του ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές ήταν πολύ σκληρή. Ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε τα σπασμένα για όλα τα κακώς κείμενα της Μεταπολίτευσης. Παρόλα αυτά στην διάρκεια των διερευνητικών εντολών ήταν το κόμμα που επέδειξε την πιο υπεύθυνη στάση.  Δυστυχώς, ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλαν πάνω από το κομματικό τους συμφέρον το καλό της Ελλάδας και αντί να προχωρήσουμε σε κυβέρνηση συνεργασίας, σύρανε τη χώρα ξανά σε εκλογές με τις γνωστές συνέπειες για τον τουρισμό, για την υγεία ακόμα και για τις καταθέσεις που εξαφανίζονται από τις τράπεζες.

5.Γιατί οι πολίτες να επιλέξουν ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές;

Στις 17 Ιουνίου καλούμαστε να επιλέξουμε μεταξύ τριών κυρίως επιλογών: Εκείνων που χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τα κυβερνητικά τους πεπραγμένα, αυτοπαρουσιάζονται σήμερα ως φιλοευρωπαιστές έχοντας στο μυαλό τους μόνο τα ενδεχόμενα εκλογικά οφέλη, ελπίζοντας ουσιαστικά σε επανάληψη της περιόδου 2004-2009 που όλοι θυμόμαστε που οδήγησε. Αυτών που φλερτάρουν με τη δραχμή, τάζουν τα πάντα στους πάντες,  υπόσχονται δρόμους στρωμένους με ροδοπέταλα και τα στελέχη τους φάσκουν και αντιφάσκουν από μέρα σε μέρα. Και του ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει ήδη προχωρήσει σε γενναία αυτοκριτική για τα λάθη του και έχει καταθέσει συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη έξοδο από την κρίση. Καλώ λοιπόν όλους τους Τρικαλινούς να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ έστω και κριτικά, γιατί αυτή τη στιγμή είναι το μόνο κόμμα που έχει ταχθεί υπέρ μιας συνεργασίας όλων μας για να μπορέσει η πατρίδα να ορθοποδήσει, γιατί τελικά ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα συμβάλλει στη σταθερότητα που έχει ανάγκη ο τόπος και δυστυχώς τορπιλίζουν τα άκρα. Και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

.