Γιλμάζ: Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν ελληνικά δάση

fotia_copy_copy_copy

 

Συμμετοχή στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, μεταξύ 1995 και 1997, όταν πρωθυπουργός της γείτονος ήταν η Τανσού Τσιλέρ, είχαν πράκτορες της χώρας του, δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ.

 

Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Βirgun, ο Γιλμάζ κάνει λόγο για κονδύλια που δόθηκαν τότε για πυρκαγιές σε δάση της χώρας μας και για την πρόκληση αποσταθεροποίησης με πραξικόπημα κατά του προέδρου Αλίγιεφ του Αζερμπαϊτζάν.

Οι φήμες για συμμετοχή τούρκων πρακτόρων σε δολιοφθορές στην Ελλάδα την περίοδο διακυβέρνησης της Τσιλέρ δεν είναι καινούργιες. Ο γνωστός τούρκος δημοσιογράφος Εμίλ Τσολασάν αναφέρει σε βιβλίο του ότι μυστικός πράκτορας τού είχε εκμυστηρευτεί ότι ο ίδιος είχε μεταβεί σε «γειτονική χώρα» και είχε τοποθετήσει βόμβες σε τουριστικά θέρετρα, ενώ την ίδια εποχή ξέσπασαν στην Ελλάδα πολλές πυρκαγιές.

Όπως ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, αν και όλοι οι Τούρκοι πρωθυπουργοί ενημέρωναν τον διάδοχο τους σχετικά με το πού και πώς διατέθηκαν τα μυστικά κονδύλια του κράτους, «μόνο η Τσιλέρ δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για τη διάθεση των μυστικών κονδυλίων την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός».

Πηγή : ΕΘΝΟΣ