«Γιατρός με το στανιό» από το 2ο ΓΕΛ Τρικάλων

ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Εξαιρετική παράσταση! Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς»

«Υπέροχα πράγματα!!! Εύγε σε όλους σας»

«Απολαυστική, ξεκαρδιστική, με υπέροχες ερμηνείες από τα παιδιά μας η θεατρική παράσταση «Γιατρός με το στανιό» του Μολιέρου! Συγχαρητήρια στα υπέροχα παιδιά μας και στην συνάδελφο και υποδιευθύντρια Αγλαΐα Βούζα που επιμελήθηκε την παράσταση με την βοήθεια της Λίτσας Νικατσιου και Ντίνας Ακριβου!»

«Ταλέντα υπάρχουν παντού και πάντα, το ζητούμενο είναι να τα βρεις και να τα αναδείξεις. Μπράβο στα ταλέντα, μπράβο σε αυτούς που τα αναδεικνύουν»

«Το 2ο ΓΕΛ Τρικάλων έχει δικά μας παιδιά, δικούς μας μαθητές. που σήμερα μας παρουσίασαν την παράσταση “Με το ζόρι γιατρός” του Μολιέρου υπό την καθοδήγηση της υποδιευθύντριας Αγλαΐας Βούζα. Ευχαριστούμε τα παιδιά και το Δντη κ. Λυμπίκη για την υπέροχή , πραγματικά υπέροχη, παράσταση»

«Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!!! Περάσαμε καταπληκτικά!!!»

«”Γιατρός με το στανιό” του Μολιέρου από τους μαθητές του 2ου Λυκείου Τρικάλων! Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές! Συγχαρητήρια στην ακούραστη υποδιευθύντρια  Aγλαΐα Βούζα  που σκηνοθέτησε τα παιδιά και ετοίμασε μια ακόμη όμορφη θεατρική παράσταση!»

 

Αυτές ήταν μερικές από τις κριτικές που συγκέντρωσε η παράστασή μας που παρουσιάστηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 στο αμφιθέατρο του σχολείου μας, αλιευμένες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που τα παιδιά μας εργάστηκαν σκληρά, ξόδεψαν αρκετό από το χρόνο τους, που αυτή την περίοδο στο Λύκειο είναι πολύτιμος και δημιούργησαν κάτι ξεχωριστό, αποδεικνύοντας ότι οι έφηβοι όταν θέλουν μπορούν, αρκεί να τους δώσει κάποιος το κίνητρο.

Αυτό το κίνητρο τους δώσαμε κι εμείς: Ο διευθυντής  κ. Λυμπίκης ενθαρρύνοντας την προσπάθεια ηθικά και πρακτικά,  ο Σύλλογος των καθηγητών βοηθώντας στις πρόβες και προσφέροντας ότι μπορούσε ο καθένας        ( σκηνικά, ρούχα για τα κοστούμια, ιδέες για καλύτερο αποτέλεσμα, υπομονή στην αναστάτωση που καμμιά φορά προκαλούνταν… ) και οι καθηγητές που εμπνεύστηκαν την παράσταση ξοδεύοντας χρόνο και όρεξη για δουλειά. Μας βοήθησε επίσης ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων που δεν αρνείται βοήθειας  όταν του ζητηθεί.

Στην παράσταση πήραν μέρος οι μαθητές/τριες

Γιατρός: Μαρίνος Τζανόπουλος, Σύζυγος : Μαρία Τζιμούρτου, Γείτονας : Σπύρος Κατσιώπης, Υπηρέτης 1 : Νίκος Γιώτας, Υπηρέτης 2 : Ντίνος Γιώτας, Βασιλιάς : Αθανάσιος Τσιακμάκης, Παραμάνα : Στεφανία Σούλο,  Βασιλοπούλα : Αθηνά Γιδαράκου, Κόρη Ασθενούς : Ματίνα Τασιοπούλου,  Γαμπρός : Κωνσταντίνος Τρέλλης

Εμψυχώτρια : Αγλαΐα Βούζα   Βοηθοί: Κων/νιά Ακρίβου, Ευαγγελία Νικατσιού.

Την παράσταση προλόγισε ο κ. Αποστολάκης.

Τα σκηνικά ζωγράφισε η Ρένια Γούλα, μαθήτρια μας που ήδη έχει εισαχθεί στη σχολή Καλών Τεχνών ενώ κάποια από τα κοστούμια  δανειστήκαμε από το Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Τρικκαίων

Προσωπικά τους ευχαριστώ όλους και κυρίως τα παιδιά που μοιράστηκαν μαζί μας  το χρόνο τους και τη φρεσκάδα που φέρνει στο σχολείο η νιότη όταν είναι δημιουργική. Επίσης  ευχαριστώ και εκ μέρους του Διευθυντή και του Συλλόγου καθηγητών όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και ήταν πράγματι πολλοί. Θα κλείσω με τη φράση ενός μικρότερου μαθητή της Α Λυκείου: «Κυρία να κάνουμε και του χρόνου. θέλω κι εγώ να παίξω».                                                                                                                                                                       

                                                                                                                          Αγλαϊα Βούζα

                                                                                                    Φιλόλογος / υποδιευθύντρια 2ου ΓΕΛ