Γιατί τους καρφώνει ο Αγοραστός;

agorastos_6

 

 

 

Στο μισό λέει πως «κούρεψε» το λειτουργικό κόστος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην κυριακάτικη «Ελευθερία» στο νομό Μαγνησίας τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 58%, στο νομό Τρικάλων κατά 44%, στο νομό Λάρισας κατά 43% και στο νομό Καρδίτσας κατά 16%. Με τα στοιχεία Αγοραστού φαίνεται πως πιο «νοικοκυρεμένη» ήταν η Νομαρχία Καρδίτσας, διότι εάν συνυπολογίσει κανείς τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης κατά 20%, ουσιαστικά είναι μία η άλλη.

Με τα ίδια στοιχεία φαίνεται, τουλάχιστον με μία πρώτη ματιά, ότι οι προκάτοχοι του κ. Αγοραστού στη Μαγνησία (Απόστολος Παπατόλιας), στα Τρίκαλα (Ηλίας Βλαχογιάννης) και στη Λάρισα (Λουκάς Κατσαρός) έκαναν «πάρτυ» ή ξόδευαν απλόχερα.

«Η προσεκτική οικονομική πολιτική που ασκήσαμε και συνεχίσαμε να ασκούμε, βελτίωσε την οικονομική θέση μας» δήλωσε ο Κ. Αγοραστός στην «Ε».

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα για το κόστος; Το λειτουργικό κόστος μειώθηκε εξαιτίας του Καλλικράτη, λόγω των διαγωνισμών που γίνονται πλέον συνολικά για προμήθειες π.χ. καύσιμα κ.α.

Γιατί όμως ο Αγοραστός «καρφώνει» τους πρώην νομάρχες, ανάμεσά τους και οι δύο «γαλάζιοι» που είχαν μετατρέψει σε εργοτάξιο τους νομούς Λάρισας και Τρικάλων και έβαλαν πλάτη για πάρει η ΝΔ την Περιφέρεια Θεσσαλίας; Kαι μάλιστα σε μία περίοδο προεκλογική; «Τυχαίο; Δεν νομίζω» όπως απάντησε προσφάτως στο περιφερειακό συμβούλιο ο Κ. Αγοραστός.

larissanet.gr