Γιατί πρέπει να τρομάζουν τον Τσίπρα τα γκάλοπ

Η κλεψύδρα αδειάζει δραματικά, οι εκλογές έρχονται τρέχοντας. Τα δεκαπενθήμερα διαδέχονται το ένα το άλλο, με τον Μητσοτάκη να διαθέτει πλήρη πολιτική κυριαρχία. Ούτε καν στην διαφάνεια και στην προστασία των θεσμών δεν έχει καταφέρει να περάσει μπροστά ο Τσίπρας. 

Οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν την ΝΔ να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ 7 με 8 μονάδες και να προσεγγίζει το 32-33% στην πρώτη κάλπη, έγιναν αισίως οκτώ αυτό τον μήνα. Από οκτώ διαφορετικές εταιρείες, για οκτώ διαφορετικά μέσα.

Δεν το λες και καλό νέο για την Κουμουνδούρου αυτό, η οποία έχει ρίξει όλα της τα λεφτά στις υποκλοπές και στο αίτημα να γίνουν οι εκλογές τώρα-τώρα-τώρα. Κατά μία έννοια το λες και σαχλή πολιτική όλο τούτο. Επιμένουν μονοθεματικά σ’ ένα θέμα που (είναι δεν είναι σοβαρό) δεν αποδίδει, ζητώντας παράλληλα με μανιακό τρόπο να στηθούν οι κάλπες σήμερα το βράδυ, ενώ είναι προγραμματισμένες για αύριο το πρωί.

Δεν ξέρω ποιος τους συμβουλεύει και τι συζητάνε στα κονκλάβια τους, πάντως κανένας σοβαρός εκλογολόγος δεν θα πρότεινε σ’ αυτόν που τον πληρώνει ένα τέτοιο πακέτο ως νικηφόρο. Ο Μητσοτάκης μοιράζει λεφτά, ο Τσίπρας κάνει επισκέψεις στον Ντογιάκο και του λέει ότι κινδυνεύει η δημοκρατία. Άνισα τα μεγέθη.

Η πολιτική είναι power game, ανεξαρτήτως της ευαισθησίας που διακονεί ο κάθε ένας βαθιά εντός του. Ένα-ένα τα συνθήματα που επιχείρησε να ρίξει στην πιάτσα ο Αλέξης, κονιορτοποιήθηκαν από τα καλάθια κι από τα επτακοσάρια. Ακούσατε κανέναν να μιλά για τις «γαλάζιες ακρίδες» που πλάσαρε με αφορμή τον Πάτση; Πήγε άκλαυτο κι αυτό, ούτε οι ίδιοι οι Συριζαίοι βουλευτές δεν το λένε πια. Η κλεψύδρα αδειάζει δραματικά, οι εκλογές έρχονται τρέχοντας.

Καμία από τις Συριζαϊκές προβλέψεις του τύπου «κάθε μήνα θα χάνουν μια μονάδα και όταν προκηρυχθούν οι εκλογές θα είμαστε ίσα βάρκα ίσα νερά» δεν ευοδώθηκε. Τα δεκαπενθήμερα διαδέχονται το ένα το άλλο, με τον Μητσοτάκη να διαθέτει πλήρη πολιτική κυριαρχία. Ούτε καν στην διαφάνεια και στην προστασία των θεσμών δεν έχει καταφέρει να περάσει μπροστά ο Τσίπρας. Όπως δείχνουν τα πράγματα, με αυτό το χάντικαπ ανάμεσα τους σήμερα, η ΝΔ θα μπει στην εκλογική μάχη με πενήντα μονάδες διαφορά στην παράσταση νίκης.

Τέτοιου είδους διαφορές οδηγούν σε απόλυτη συσπείρωση τον πρώτο και σε απογοητευτική αποσυσπείρωση τον δεύτερο. Η ψαλίδα στην πρόθεση ψήφου, θα αυξηθεί υπέρ της ΝΔ τον τελευταίο μήνα, ρωτήστε όποιον εκλογολόγο και δημοσκόπο θέλετε. Θα σας το επιβεβαιώσει. Και μετά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, θα έρθει ο απόλυτος Συριζαϊκός τρόμος της δεύτερης.

Στην οποία δεύτερη, ο Κυριάκος θα μπει με 40 παραπάνω βουλευτές στο τσεπάκι και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπει με την βαθιά απογοήτευση της πρότερης ήττας και δίχως κυβερνητικό αφήγημα. Τι λέτε να συμβεί;

Πηγή: Protagon.gr