Γιατί οι Μητσοτάκης και Τσίπρας πήγαν σε πρωινές εκπομπές

Αν δεν υπήρχε η συνεχής πρωθυπουργική διαβεβαίωση ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος τετραετίας, ότι δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος και ότι το κύμα ακρίβειας, που ταλαιπωρεί τα νοικοκυριά είναι πιθανόν να κρατήσει πολύ ακόμα, τότε θα έλεγα ότι εισήλθαμε στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου.

Γιατί το λέω αυτό; Για τις εμφανίσεις που έκαναν τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας σε πρωινές ενημερωτικές εκπομπές. Συνήθως όταν οι πολιτικοί αρχηγοί πηγαίνουν στα «πρωινάδικα» , βρισκόμαστε λίγο χρόνο πριν από την εκλογική αναμέτρηση.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι στην προεκλογική περίοδο οι πολιτικοί (και οι υποψήφιοι βουλευτές) πηγαίνουν σε όποια εκπομπή τους καλέσουν, αφού λόγω των περιορισμών έχουν συγκεκριμένες τηλεοπτικές εμφανίσεις. Να σημειώσω ότι τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και κ. Τσίπρας εμφανίστηκαν στις πρωινές εκπομπές συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα έσπασε τοπ εμπάργκο με τον συγκεκριμένο σταθμό και εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του. Τι είπε χθες ο κ. Τσίπρας; Ό,τι από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα υπήρχε εντολή να «παγώσουν» τα τιμολόγια της ΔΕΗ, αλλά έκανε και αυτοκριτική.

«Επιβαρύναμε άδικα και δυσανάλογα τη μεσαία τάξη και το πληρώσαμε, αλλά από την άλλη εμείς βγάζαμε τη χώρα από τα μνημόνια, ρυθμίζαμε το χρέος, στηρίζαμε τους αδύναμους». Όσο για την συμπεριφορά του Πολάκη, ξέρετε τι απάντησε; Στον ΣΥΡΙΖΑ ανθίζουν όλα τα λουλούδια. Μου λένε αυτοί που παρακολουθούν τις θεαματικότητες ότι περίμεναν περισσότερο από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Τι να φταίει άραγε;

Bηματοδότης