Γιατί ευχαρίστησε τον Μιχαλάκη η Μενδώνη;

Οι εργασίες στο σπήλαιο ύψους 2,1 εκατ.ευρώ θα γίνουν από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Αυτό ανακοίνωσε χθες κατά την επίσκεψή της στο Σπήλαιο Θεόπετρας, η Υπουργός, ότι το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, ευχαριστώντας δημόσια Αγοραστό και Μιχαλάκη.

Τον  στρατηγικό σχεδιασμό των έργων πολιτισμού στην  Περιφέρεια  Θεσσαλίας, με προϋπολογισμό που προσεγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ και ένταξη του συνόλου  των ώριμων έργων, συμφώνησαν τον Νοέμβριο, στη Λάρισα,  η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και οι Κώστας Αγοραστός και Χρήστος Μιχαλάκης. Ο προγραμματισμός περιλάμβανε την αυστηρή παρακολούθηση και τήρηση όλων των χρονοδιαγραμμάτων στα υπό εξέλιξη έργα προκειμένου περισσότερα από 30 νέα έργα να ενταχθούν  άμεσα στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Στα Τρίκαλα έχουν προγραμματιστεί: Ασκληπιείο και Κάστρο πόλης Τρικάλων 1,85 εκατ. ευρώ, τύμβος Πετρόπορου στον αρχαιολογικό χώρο Πελιννάιου 1,7 εκατ. ευρώ, ναός Κοίμησης Θεοτόκου στο Αχλαδοχώρι 80.000 ευρώ, ναός Κοίμησης Θεοτόκου Ασπροκκλησιάς 120.000 ευρώ,  Αγ. Δημήτριος Ψηλώματος 500.000 ευρώ, Αγ. Νικόλαος Κρήνης 85.000 ευρώ και  παρεμβάσεις ώστε να γίνει λειτουργικό το σπήλαιο Θεόπετρας.