Γιατί επιλέγω Μικέλη Χατζηγάκη

Σαν νέος άνθρωπος, 36 ετών, δεν έχω την καλύτερη άποψη για τα πολιτικά πράγματα στη χώρα μου. Η πολιτική ως άσκηση κοινωνικού καθήκοντος, αλλά και οι πολιτικοί ως πρόσωπα, απομακρύνουν τους νέους της ηλικίας μου από την ενασχόληση με την πολιτική. Αυτό δεν σημαίνει πως όλα είναι απόλυτα. Τίποτε δεν είναι απόλυτο στη ζωή, στην κοινωνία, στα πρόσωπα.

Δεν θεωρώ πως ο Μικέλης Χατζηγάκης αποτελεί έναν πρόσωπο ήθους. Το πιστεύω. Πιστεύω πως είναι ένα πρόσωπο που αγαπάει πολύ αυτό με το οποίο ασχολείται. Φαίνεται πως το πάθος και η αγάπη τον ωθούν σε μία ειλικρινή στάση απέναντι στα πολιτικά πράγματα. Θα πει κάποιος πως λόγω ονόματος έχει ένα προβάδισμα, πως δεν είναι τυχαίο πρόσωπο αλλά βρίσκει έτοιμη δουλειά λόγω του πατέρα του. Θα συμφωνήσω πως κουβαλάει στις πλάτες του ένα βαρύ όνομα. Θα συμφωνήσω πως κάποιες φορές ο δρόμος που βαδίζει είναι γνωστός στον ίδιο.

Όμως, ο Μικέλης Χατζηγάκης είναι ένας νέος επιστήμονας με άλλη φιλοσοφία. Με σπουδές στην Αμερική, με πλούσιο βιογραφικό στην Αμερική, με πετυχημένο επαγγελματικό προφίλ στη Βοστώνη, κατάφερε μόνος του, να καταφέρει όλα εκείνα για τα οποία πάλεψε όλα αυτά τα χρόνια. Εξάλλου, ο Μικέλης, για όποιον τον γνωρίζει, άφησε μία λαμπρή επαγγελματική πορεία με πολύ υψηλές αποδοχές στην Αμερική, για να ταξιδέψει με την αγαπημένη του σύζυγο στη χώρα της αβεβαιότητας. Στην χώρα, όμως, που είναι δυνατό να καταστεί χώρα βεβαιοτήτων, ίσων ευκαιριών. Κι όλα αυτά μέσα από το πάθος και τη φιλοσοφική του σκέψη, μέσα από τις γνώσεις του και την εκρηκτικότητα της σκέψης του.

Δεν επιλέγω Μικέλη Χατζηγάκη επειδή ο πατέρας του υπήρξε ένας άξιος πολιτικός με ιστορική πορεία. Δεν επιλέγω Μικέλη επειδή φέρει ένα βαρύ όνομα. Επιλέγω Μικέλη γιατί έχω βαθιά την πίστη ότι πρόκειται για έναν σπουδαίο επιστήμονα με νου και σκέψη προχωρημένη και αντίληψη σύγχρονη. Επιλέγω Μικέλη γιατί άφησε το εξωτερικό για να επιστρέψει στην Ελλάδα, τη στιγμή που νέοι της ηλικίας μου και φίλοι μου άφησαν την Ελλάδα για να έχουν καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Επιλέγω Μικέλη γιατί οι σπουδές του στα περίφημα Πανεπιστήμια της Βοστώνης, οι λαμπρές του σπουδές, του έχουν δημιουργήσει το ανάλογο πολιτικό ύφος και τις κοινωνικοπολιτικές ευαισθησίες που αποτελούν εφόδιο αξιόλογο για την αντίληψη των πολιτικών πραγμάτων στη χώρα μας. Επιλέγω Μικέλη γιατί με το δικό του ύφος, τις δικές του απόψεις, διεξάγει έναν αγώνα έντιμο, με ήθος και καθαρότητα. Επιλέγω Μικέλη γιατί ταιριάζει την λαμπρή του πορεία με την οικογενειακή. Τα γνήσια κίνητρα του, ομολογώ, με γοητεύουν.

Ως νέος άνθρωπος, χαίρομαι που ένας νέος άφησε τη σιγουριά του εξωτερικού, τις προοπτικές εξέλιξης και επέστρεψε στη χώρα του για να εργαστεί μαζί με άλλους προς το καλό της. Εύχομαι στον Μικέλη καλή επιτυχία. Τον χαιρόμαστε για το ήθος, την ειλικρίνεια, τον έντιμο αγώνα. Εξάλλου, ένας νέος επιστήμονας με αρχές και αξίες, συνδυάζοντας την ικανότητα του, είναι κάτι που το χώμα που πατάμε, τον έχει ανάγκη.

 

Ε.Κ.