ΓΙΑΤΙ απουσίαζαν οι Τρικαλινοί Αντιστασιακοί από τις εκδηλώσεις για την λήξη του Β’ Π.Π.

stefania

Έμπειρο αυτοδιοικητικό και κομματικό στέλεχος, το οποίο έδωσε -όπως κάθε χρόνο- το παρόν στις σημερινές εκδηλώσεις τιμής & μνήμης για την λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου & του πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, αναρωτιόνταν, μιλώντας στο trikalaIN, για τους λόγους απουσίας των αντιστασιακών…

«Δεν είναι που δεν εμφανίσθηκαν οι τοπικές οργανώσεις αντιστασιακών, δεν προσήλθαν να καταθέσουν …ένα λουλουδάκι, όπως άλλες φορές, ακόμα και μεμονωμένοι αντιστασιακοί!!! Πρώτη χρονιά συμβαίνει αυτό! Δεν ξέρω τι να πω… Πώς να το εξηγήσω…», μας έλεγε, λίγο μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης – κατάθεσης στεφάνου [φωτό] στον ανδριάντα του Στρατηγού Σαράφη (πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου).

Η απάντηση μάλλον βρίσκεται στις γραμμές της επίκαιρης ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου της Κομματικής Οργάνωσης του Κ.Κ.Ε. Τρικάλων όπου, μεταξύ των άλλων, υπογραμμίζεται:

Στην παραχάραξη της ιστορίας πρωτοστατεί η Ε.Ε., που καθιέρωσε την 9η του Μάη ως «Ημέρα της Ευρώπης», ενώ, την ίδια στιγμή, με διάφορα προγράμματα προωθεί τον αντικομμουνισμό, την ταύτιση του κομμουνισμού με τον φασισμό. Σε μια σειρά χώρες, απαγορεύονται τα Κ.Κ., τα κομμουνιστικά σύμβολα, διώκονται αγωνιστές και αποκαθίστανται οι ναζιστές, τα Ες-Ες. Την ίδια ώρα, η Ε.Ε. στηρίζει τις αντιδραστικές – ναζιστικές δυνάμεις, που συμμετέχουν στην πραξικοπηματική κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Αποδεικνύεται, μια ακόμη φορά, πως ο ναζισμός – φασισμός είναι γέννημα θρέμμα απ’ τα σπλάχνα του καπιταλιστικού συστήματος. Άλλωστε και ο Χίτλερ αναρριχήθηκε στην εξουσία με την στήριξη των Γερμανικών και άλλων μονοπωλίων.

Η πείρα των εθνικοαπελευθερωτικών – αντιφασιστικών κινημάτων, του Ε.Α.Μ. – Ε.Λ.Α.Σ. στη χώρα μας, επιβεβαιώνει πως μόνο το εργατικό – λαϊκό κίνημα, μια ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία, μπορεί να αντιμετωπίσει το φασισμό, να απομονώσει και να αχρηστεύσει τη δράση των φασιστοειδών στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, να τον τσακίσει.

.