Υλικά
- 1 μεγάλη κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο σε σιρόπι
- 3 συσκευασίες ζελέ ροδάκινο
- 800 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βάζουμε την κομπόστα ροδάκινο σε σουρωτήρι και την αφήνουμε να στραγγίσει τελείως. Κόβουμε τέσσερα ροδάκινα σε φέτες και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα. Βράζουμε 700 ml νερό. Ρίχνουμε το ζελέ ροδάκινο σε μεγάλο μπολ και το περιχύνουμε με το βραστό νερό ανακατεύοντας να λιώσει τελείως.
Βήμα 2ο
Προσθέτουμε το χυμό από την κομπόστα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, ρίχνουμε στο μείγμα έξι παγάκια και τα αφήνουμε να λιώσουν. Ανακατεύουμε και βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 3ο
Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε σταδιακά στο ζελέ το γιαούρτι ανακατεύοντας με σύρμα να ομογενοποιηθεί πλήρως. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ροδάκινα και ανακατεύουμε.
Βήμα 4ο
Μεταφέρουμε το γλυκό σε πυρίμαχο σκεύος και το παγώνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως ώστε να κόβεται. Γαρνίρουμε με φέτες ροδάκινου, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.