Γιάννης Παπαμιχαήλ: Να προστατεύσουµε την περιοχή των Μετεώρων

Αύριο και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της οικονοµικής επιτροπής θα θέσω πρώτο και µείζον θέµα την προστασία της δηµόσιας υγείας η οποία είναι απόλυτη προτεραιότητα για να προστατεύσουµε την περιοχή των Μετεώρων, λαµβάνοντας αυστηρά µέτρα µε δεδοµένο ότι όλος ο πλανήτης πλήττεται από τον Κορονοϊό ( COVID-19 ).

Η Πράξη Νοµοθετικού Περιεχοµένου κατεπείγοντα µέτρα αποφυγής και περιορισµού της
διάδοσης του Κορονοϊού 25 Φεβρουαρίου 2020 – Τεύχος Πρώτο – Αρ. Φύλλου 42 είναι σαφής.

Η καθηµερινή επισκεψιµότητα έστω και µικρή ( αυτή την εποχή ) από τουρίστες από όλο τον κόσµο µας αναγκάζει να εφαρµοστούν αυστηρά µέτρα του πρωτόκολλου ασφαλείας.
Θα ζητήσω από τον ∆ήµαρχο Μετεώρων την ανάληψη άµεσης πρωτοβουλίας για την αντιµετώπιση του Κορονοϊόυ ( COVID-19 ), ειδικά των επισκεπτών οι οποίοι καθηµερινά φθάνουν για να επισκεφτούν τα Μετέωρα από διάφορες χώρες ανά τον κόσµο ως ζήτηµα υψηλού κινδύνου.

Αφουγκράζοντας και βλέποντας την Αµερική και την Ιταλία να κλείνουν τα σύνορα τους , η Ιερά Σύνοδος να απαγορεύει τις Ιερές Μητροπόλεις της εκκλησίας της Ελλάδος να είναι ανοιχτές ( ΣΕ 1 ώρα την ηµέρα ), θεωρώ υποχρέωση µου να τεθεί ως πρώτο θέµα προς συζήτηση αύριο στις 1 το µεσηµέρι. Πρέπει όλοι µαζί να περιορίσουµε τις συνέπειες και πρέπει να δράσουµε νωρίτερα από όσο χρειάζεται. Η πίστη που χρειάζεται τώρα είναι να ξεπεράσουµε την κρίση αρκεί όλοι να ακολουθήσουµε συντεταγµένα τις οδηγίες των ειδικών. Αν όλοι σεβαστούµε τους κανόνες αυτούς θα βγούµε πιο γρήγορα από την κατάσταση συναγερµού.

Τέλος ας µείνουµε µακριά σήµερα για να µπορούµε να αγκαλιαζόµαστε µε όλους αύριο. ( Ιταλός Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε )

Γιάννης Παπαµιχαήλ
Συνδυασµός Ανάπτυξη Τώρα