Γιάννης Κωτούλας: Στόχος οι Τρικαλινοί να δουν μια πόλη στολισμένη, γιορτινή και παραμυθένια

Στον σχεδιασμό που έχει ο Δήμος Τρικκαίων για τον στολισμό της πόλης την γιορτινή  περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της etrikala Γιάννης Κωτούλας, κατά την διάρκεια συνέντευξης του το πρωί του Σαββάτου, στην εκπομπή του Δημήτρη Παδιού ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση στον FM 100 Ράδιο Ζυγός.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κωτούλας, από πλευράς του Δήμου υπάρχει η πρόθεση φέτος ο στολισμός της πόλης να είναι πιο έντονος και περισσότερος από κάθε άλλη χρονιά, δεδομένου ότι δεν θα υπάρξει ο «Μύλος των ξωτικών», δίνοντας έτσι μια γιορτινή νότα χαράς και αισιοδοξίας σε μικρούς και μεγάλους. Μάλιστα ο σχεδιασμός περιλαμβάνει φέτος την φωταγώγηση και περιοχών που δεν στολιζόταν άλλες χρονιές, όπως πολλές συνοικίες της πόλης και χωριά. Διάφορα υλικά που χρησιμοποιούσαμε στον «Μύλο των ξωτικών», φέτος θα διαχυθούν διάσπαρτα σε κεντρικά σημεία της πόλης όπως φώτα, καρυοθραύστες και στολίδια. Ιδιαίτερος και έντονος θα είναι και ο στολισμός στον Ληθαίο, από το ύψος του μαιευτηρίου μέχρι τον Άγιο Κων/νο, ενώ και στο ύψος της κεντρικής γέφυρας ο φωτισμός θα είναι φαντασμαγορικός. Χριστουγεννιάτικη μουσική, κάλαντα και τραγούδια θα ακούγονται σε όλη την πόλη από πολλά ηχεία που θα τοποθετηθούν σε πολλά σημεία. Υπάρχει επίσης η σκέψη να απλωθούν μέσα στην πόλη κάποιες μικρές εκδηλώσεις και κάποια παιχνίδια για μικρά παιδιά ήπιας προσέλευσης (καρουζέλ κλπ.), όμως αυτά θα τα δούμε την τελευταία στιγμή και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα επικρατούν εκείνη την στιγμή.

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της κεντρικής πλατείας, το ψηλότερο φυσικό δέντρο στην Ελλάδα, θα φωταγωγηθεί την επόμενη Παρασκευή και όλοι οι Τρικαλινοί θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εκδήλωση διαδικτυακά, από τα socialmedia που θα έχουν στην διάθεση τους με ευθύνη του Δήμου. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και με την εκδήλωση της αλλαγής του χρόνου στην κεντρική πλατεία, όπου έχουν προγραμματιστεί και κάποιες εκπλήξεις, τις οποίες όμως δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε ακόμα…